Rastislav Búgel Iné športy

Na Svetovom pohári repríza extraligového finále: Rytieri zdolali aj LG Bratislava!

Prvý hrací deň Svetového pohára v hokejbale priniesol hneď niekoľko zaujímavých zápasov. O derby dňa sa postarali domáci Nitrianski Rytieri a LG AZ Hokej Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Na Svetovom pohári repríza extraligového finále: Rytieri zdolali aj LG Bratislava!
Foto: Jakub Kania / Zdroj: Dnes24.sk

Súboj so sokom z hlavného mesta bol pre Rytierov druhým zápasov počas úvodného hracieho dňa. V prvom sa nitrianski hokejbalisti tešili z víťazstva nad London Crusaders (5:2).

Aj keď sa snažili oba tímy už od úvodu, na otvárací gól zápasu si diváci museli počkať až do druhej tretiny. Tá bola nesmierne vyrovnaná, o čom svedčí aj jej výsledok. Do vedenia sa najprv dostali zásluhou Škultétyho v 17.minúte hostia, aby o sedem minút zvyšoval náskok Kanich (0:2). Nitra však zbrane nezložila a do prestávky dokázala vyrovnať. O dva góly usporiadateľského tímu sa postaral Božík a Ecker (2:2).

Do poslednej časti zápasu sa tak vstupovalo s nerozhodným skóre. Nitrianski Rytieri sa rozbehli a po štyroch ďalších strelených a jedinom inkasovanom góle sa na Svetovom pohári zrodilo druhé nitrianske víťazstvo.

Tretí zápas Nitry je na programe v piatok 28.augusta o 20.30 proti Tepliciam.

HBK Nitrianski Rytieri Nitra – LG AZ Hokej Bratislava 6:3 (0:0, 2:2, 4:1)

Góly: 26. Božík (Cebo), 30. Ecker (Martiška), 33. Cebo (Thron), 41. Božík (Bujdák), 43. Tary (Thron, Božík), 44. Martiška (Beniač, Ecker) – 17. Škultéty (Minárik), 24. Kanich (Pukalovič), 41. Teplický (Fumač)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM