Lucia Lauková Kultúra

Na Svätoplukovom námestí sa bude degustovať: Ochutnáme najlepšie ročníkove vína

Opäť po roku budeme môcť ochutnať to najlepšie čo sa urodilo v našom kraji. Na Svätoplukovom námestí sa budú degustovať najlepšie ročníkové vína.

Ilustračný obrázok k článku Na Svätoplukovom námestí sa bude degustovať: Ochutnáme najlepšie ročníkove vína
Zdroj: TASR

V sobotu 3. júna sa bude na Svätoplukovom námestí v Nitre konať verejná degustácia a vyhodnotenie súťažných vín zo súťaže Ročníkové víno 2016.

Verejná ochutnávka bude súčasťou Festivalu chutí. Okrem dvoch vínnych stanov predstavia vlastnú produkciu vín aj samotní výrobcovia. Degustovať sa začne o 13.30 h a trvať bude až do 22.00 hodiny.

Dopestované v našom kraji

Nalievať sa budú najlepšie vína zo súťaže ročníkových vín, teda vína pochádzajúce z hrozna dopestovaného v Nitrianskom kraji vo vinohradníckom roku 2016. „O vysokej kvalite súťažných vín svedčí, že napriek prísnej porote tento rok všetky vína získali ocenenie. Spolu bolo udelených 12 bronzových, 37 strieborných a 7 zlatých ocenení,“ povedala Eva Balková. Vínne stany budú umiestnené ako každý rok vedľa pódia pred budovou Slovenskej pošty.

Najlepšie vína

Šampiónom súťaže sa podľa Evy Balkovej stalo Veltlínske zelené z Vinidi. Súťaž organizovali VVD Dvory nad Žitavou a Agentúra EPS. Ako dodala Eva Balková svoje vzorky do súťaže poslalo sedemnásť renomovaných výrobcov vín z Nitrianskeho kraja ako Almázia Čajkovič Winery, Frtús Winery, HR Winery, Chateau Modra, Chateau Topoľčianky, Ján Rosenberger Pukanec, Koos Winery, MeCaBu, Pivnica Bacchus, Pivnica Radošina, PD Mojmírovce, VINIDI, Vinárstvo Triticum, Víno Velkeer 1113, Vinum Nobile, Vinum Vivo a VVD Dvory nad Žitavou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM