Lucia Lauková Správy

Na R1 pri Nitre stavajú odpočívadlo: Priestor bude aj pre motorest a čerpaciu stanicu

Výstavba prvého z dvoch odpočívadiel na rýchlostnej ceste pri Pohraniciach sa už začala. Vodiči musia počítať s obmedzeniami.

Ilustračný obrázok k článku Na R1 pri Nitre stavajú odpočívadlo: Priestor bude aj pre motorest a čerpaciu stanicu
Zdroj: TASR

V pondelok 25. septembra odštartovali stavebné práce na odpočívadle Pohranice pri rýchlostnej ceste R1 PR1BINA. Ako prvé pribudne odpočívadlo na ľavej strane.

Dopravné obmedzenie

Vodiči musia v tomto úseku rátuť s dopravným obmedzením. „Na rýchlostnej ceste R1 PR1BINA je obmedzenie v km 53 km 53,700 – 52,700 smer TT z dôvodu výstavby odpočívadla Pohranice,“ informovala nás Mia Bajaková, hovorkyňa spoločnosti Granvia. Ako dodala, vzniknuté dopravné obmedzenia by mali potrvať do 30. novembra 2017.

O zámere výstavby obojstranného odpočívadla na rýchlostnej ceste R1 v katastri Pohranice sme vás informovali ešte v apríli v roku 2016.

Otvorenie odpočívadiel

Druhé odpočívadlo by sa malo začať stavať až v roku 2018. „Začiatok stavebných prác na druhom odpočívadle je naplánovaný po skončení zimnej údržby v apríli 2018. Obe odpočívadlá by mali byť otvorené koncom mája 2019,“ uviedla Mia Bajaková.

Parkovacie miesta

Pre obe odpočívadlá je v projekte navrhovaných 50 parkovacích miest pre osobné autá, 50 pre nákladné autá, osem miest pre autobusy a dve pre karavany. Na oboch odpočívadlách je priestorová rezerva pre vybudovanie motorestu a čerpacej stanice, ako aj zóny pre aktívny a pasívny oddych s fitnes zariadením a posedením. Záštitu nad projektom má Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM