Lucia Lauková Správy

Na Orechovom dvore má vyrásť nové komunitné centrum: Stáť bude takmer 340-tisíc eur

Radnica chce na Orechovom dvore postaviť nové komunitné centrum. Mesto už požiadalo o nenávratný finančný príspevok.

Ilustračný obrázok k článku Na Orechovom dvore má vyrásť nové komunitné centrum: Stáť bude takmer 340-tisíc eur
Zdroj: TASR

Nitrianska radnica plánuje vybudovať na Orechovom dvore nové komunitné centrum. Fungovať bude v lokalite, kde mesto pred časom sťahovalo neplatičov a v súčasnosti tu žije niekoľko stočlenná rómska komunita. Súčasné centrum postavené pomocou kontajnerových buniek už svojmu účelu nevyhovuje.

Nové centrum

Podľa magistrátu nespĺňa priestorové nároky na výkon komunitnej práce a nevyhovuje ani hygienickým požiadavkám. „Priestory sú náročné na prevádzku, a to najmä na vykurovanie, osvetlenie, vetranie a chladenie,“ informoval mestský úrad. Mesto chce preto postaviť nové komunitné centrum. Väčšiu časť nákladov v celkovej hodnote takmer 340 000 eur chce magistrát získať z fondov Európskej únie.

Požiadali o finančný príspevok

Mestskí poslanci už na svojom októbrovom rokovaní schválili predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok. V prípade, že bude úspešná, vybuduje radnica na Orechovom dvore nové komunitné centrum, ktoré bude celoročne v prevádzke. Okrem kancelárií a skladových priestorov budú väčšinu budovy zaberať dve klubové miestnosti pre 44 detí vo veku od šiestich do 15 rokov.

Výdajňa ošatenia

V komunitnom centre plánuje mesto poskytovať sociálne poradenstvo, pomoc pri uplatňovaní práv a právom chránených záujmov, vytvárať priestor pre skupinové aktivity, poskytovať pomoc pri príprave na školskú dochádzku a vyučovanie, kariérne poradenstvo i pastoračnú činnosť. Bude tu aj práčovňa i výdaj nevyhnutného ošatenia a obuvi a ďalšie služby.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM