Monika Földešiová Rôzne

Na nový park sa vyzbierali obyvatelia

Dnes popoludní sa slávnostne otvoril nový park pod lesoparkom Borina, ktorého výstavba sa zrealizovala vďaka kvalitnej kampani.

Oddychovú zónu na viac než 30.000 Klokočine dnes uviedli do prevádzky nielen deti s rodičmi a predstavitelia mesta ale aj kráľ s kráľovnou z rozprávkového sveta. Toto detské podujatie s množstvom súťaží a výhier zorganizovala Nitrianska komunitná nadácia (NKN) v spolupráci s magistrátom, V4 Community Foundation Maturity Programom, nadačným fondom Tesco Stores SR, Nadáciou Pontis a Rotary klubom Nitra Harmony. Na ploche medzi lesoparkom Borina a nákupným centrom tak pribudlo ihrisko, preliezačky pre deti, lavičky i parková výsadba s verejným osvetlením celej plochy. Podľa PR manažérky NKN Petry Hadžovej sa celkovo podarilo predať 2391 tlieskajúcich ručičiek a vyzbieralo sa 5283,65 eura. Celkové náklady na výstavbu objektu pri tom predstavovali sumu asi 10.000 eur. Okrem peňazí z kampane sa podarilo získať prostriedky aj od spomínaných sponzorov. Do výstavby parku sa zapojilo aj veľké množstvo dobrovoľníkov vrátane žiakov základných škôl a slúžiť by mal všetkým obyvateľom Nitry, nielen Klokočiny. Kampaň, ktorá sa rozbehla ešte v apríli 2009, podporili aj známe nitrianske osobnosti ako Mário „Kuly“ Kollár, Eva Pavlíkova, Miko Hladký, Ivana Surovcová, Ľuboš Moravčík aj Ivan Gontko.

Projekt Ruka v ruke s Nitrou však pokračuje aj naďalej. Až do konca kalendárneho roka 2010 môžete kúpou tlieskajúcich ručičiek prispieť do tejto zbierky.

park pod borinou
25
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM