Lucia Lauková Kultúra

Na Nitriansky hrad prileteli vzácni hostia: Návštevníkov vítajú dravé vtáky a sokoliar Tomáš

Nitriansky hrad ponúka pri jeho návšteve zaujímave novinky. Jednou z nich je stretnutie s dravými vtákmi.

Ilustračný obrázok k článku Na Nitriansky hrad prileteli vzácni hostia: Návštevníkov vítajú dravé vtáky a sokoliar Tomáš
Zdroj: Dnes24.sk

Nitriansky hrad vstúpil do novej sezóny s novinkami. Svojím návštevníkov, počas tohto leta, ponúkne unikátne stretnutie s dravými vtákmi, ktoré si môžu návštevníci obzrieť zblízka, či podržať na ruke. Od júla zas budú lákadlom nočné výstupy na vežu katedrálneho chrámu.

Sokoliar Tomáš

Ako uvádza web Nitrianskeho hradu, sokoliar Tomáš je k dispozícii na južnom opevnení hradu vždy od stredy do nedele v čase od 10:00 do 18:00 hodiny. V prípade záujmu môžete požiadať o odbornú prednášku spojenú s letovými ukážkami dravcov. Tieto služby však nie sú zadarmo. Dospelí, za hodinovú prednášku s vystúpením dravcov, zaplatia 4 eurá a deti, študenti a seniori sumu vo výške 2 eur. V cene je zahrnutý vstup do areálu.

Výstup na vežu

Okrem toho môžete na hrade navštíviť aj vežu katedrálneho chrámu, ktorá je sprístupnená od apríla do októbra. Otvorená býva denne okrem pondelka, od 10:00 do 18:00 hodiny. „Súčasťou komentovanej prehliadky je i návšteva Diecézneho múzea, a katedrály. Vstupné so sprievodcom je 5 eur. Zľavu 2,5 eura majú študenti, dôchodcovia a ZŤP,“ uvádza sa na webe Nitrianskeho hradu. Za výstup so sprievodcom ale bez výkladu zapatíte 4 eurá, po zľave 2 eurá.

Lákadlom sú aj nočné výstupy na vežu, ktoré budú v čase večerných premietaní, od júla do augusta, každý piatok od 21:00 hod do 23:00 hodiny. Dospelí zaplatia vstupné 3 eurá. Návštevníci s nárokom na zľavu 1,50 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM