Rastislav Búgel Samospráva

Na mimoriadnom zastupiteľstve dostali osobnosti cenu Nitry

Mesto Nitra ocenilo trojicu osobností, ktoré sa výraznou mierou pričinili o rozvoj a zviditeľnenie mesta doma i v zahraničí.

Ilustračný obrázok k článku Na mimoriadnom zastupiteľstve dostali osobnosti cenu Nitry
Foto: Rastislav Búgel

Na mimoriadnom rokovaní mestského zastupiteľstva bola udelená Cena mesta Nitra tohtoročným šesťdesiatnikom Petrovi Bielikovi, Jánovi Greššovi a Pavlovi Hrušovskému.

Peter Bielik sa výrazne pričinil o plodnú partnerskú spoluprácu s mestom Nitra, ktorá sa sústreďuje sa najmä na tvorbu a realizáciu projektov rozvoja SPU a mesta, ako aj projektov vedeckovýskumnej a vedecko-hospodárskej spolupráce, rozvoj spolupráce so zahraničnými partnermi a partnerskými mestami mesta Nitry,

Cenu mesta Nitra dnes udelili aj hercovi Jánovi Greššovi. „Aj napriek svojej náročnej a zodpovednej funkcii, kedy nitrianske divadlo získalo množstvo domácich ocenení, zúčastnilo sa na desiatkach domácich aj zahraničných festivaloch a divácka návštevnosť sa stala v histórii divadla rekordná, zostal verný javisku ako herec. Ján Greššo má na svojom konte množstvo divadelných úloh i bohatú filmografiu a množstvo postáv vytvorených v televíznej hranej tvorbe,“ uvádza sa v návrhu na ocenenie.

Cenu mesta Nitra si dnes prevzal aj ďalší šesťdesiatnik Pavol Hrušovský. „Výrazne sa zaslúžil o rozvoj vysokého školstva a vznik Gymnázia sv. Cyrila a Metoda v Nitre. Vedie dlhodobé podporné aktivity pre Biskupský úrad v Nitre a pre komunitu verbistov v Nitre,“ píše sa okrem iného v návrhu na jeho ocenenie.

Na mimoriadnom zastupiteľstve dostali osobnosti cenu Nitry
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM