Lucia Lauková Krimi

Na Klokočine sa rozmohli krádeže: Jedno auto ostalo bez kolies iné bez rádia

Najväčšie nitrianske sídlisko Klokočina, sa stalo terčom dlhoprstých. Pozor by si mali dávať najmä majitelia áut.

Ilustračný obrázok k článku Na Klokočine sa rozmohli krádeže: Jedno auto ostalo bez kolies iné bez rádia
Zdroj: TASR

Odparkované autá na sídliskách sú častým terčom zlodejov. Inak tomu nie je ani na najväčšom sídlisku v Nitre. Dlhoprstí začali na Klokočine úradovať už na Nový rok. „Polícia v Nitre eviduje zo dňa 1.1.2017 jeden skutok krádeže kufríka z neuzamknutého osobného motorového vozidla na Viničkách,“ informovala nás Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Autorádia aj kolesá

S pribúdajúcimi dňami roka 2017 narastal aj počet krádeží na Klokočine. „Zo dňa 7.1.2017 evidujeme dva prípady krádeží autorádií z neuzamknutých osobných motorových vozidiel na ulici Alexiho a Nedbalova. A zo dňa 10.1.2017 bola nahlásená krádež štyroch kolies z osobného motorového vozidla na Kmeťovej ulici,“ uviedla policajná hovorkyňa KR PZ v Nitre, Božena Bruchterová.

Na nitrianskom sídlisku boli od začiatku roka nahlásené 4 krádeže týkajúce sa automobilov. „Všetky štyri skutky sme zaevidovali a riešime ako priestupky proti majetku, nakoľko výška škody nepresiahla viac ako 266 eur,“ povedala Božena Bruchterová, krajská hovorkyňa PZ v Nitre.

Nedajte šancu zlodejovi

„V prvých troch prípadoch si majitelia neuzamkli svoje osobné motorové vozidlá,“ prezradila Božena Bruchterová. Ako pokračuje policajná hovorkyňa, Božena Bruchteorvá, polícia neustále apeluje na občanov preventívnymi radami a upozorneniami, aby si chránili svoj majetok a nedávali šancu zlodejom. „Taktiež upozorňujeme občanov, aby si vo svojich vozidlách nenechávali na sedadlách osobné veci, tašky, mobilné telefóny, peňaženky a rôznu elektroniku pretože auto nie je výkladná skriňa a aby si auta riadne uzamkli,“ doplnila Božena Bruchterová.

Situáciu sleduje aj mestská polícia

O vykrádaní áut parkujúcich na Klokočine vie aj nitrianska mestská polícia. „Dňa 05.01.2017 na základe oznamu zistili príslušníci mestskej polície rozbité okno na motorovom vozidle zo strany spolujazdca na ulici Dunajská, z ktorého bolo odcudzené autorádio. Na miesto privolali z dôvodu podozrenia z trestného činu príslušníkov Policajného zboru SR,“ informoval nás Rudolf Husár, veliteľ mestskej polície Obvod Klokočina.

Ako povedal Rudolf Husár, veliteľ mestskej polície, Obvod Klokočina, v minulosti príslušníci mestskej polície na Klokočine vlastnou činnosťou zistili poškodenie alebo vykrádanie automobilov. „Žiadne iné zistenia ani podnety na vykrádanie automobilov na sídlisku Klokočina od začiatku roka 2017 príslušníci mestskej polície nezaznamenali,“do­dal veliteľ mestskej polície, Obvod Klokočina, Rudolf Husár.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM