Lucia Lauková Šport

Na Kalvárii sa bude opäť liezť: Blíži sa ďalší ročník adrenalínových pretekov

Na nitrianskej Kalvárii sa opäť po roku zídu nadšenci lezenia. Konať sa bude už 9. ročník pretekov pre všetkých nadšencov tohto športu.

Ilustračný obrázok k článku Na Kalvárii sa bude opäť liezť: Blíži sa ďalší ročník adrenalínových pretekov

Podujatie Kalvária cup sa bude v Nitre konať už po deviaty krát. Určené je pre všetkých lezcov, nelezcov i tých, ktorí by si radi tento šport na skale vyskúšali.

Kalvária cup sa bude konať v sobotu 10. septembra na Kalvárii v Nitre. Ako informoval organizátor Peter Novák, v prípade nepriaznivého počasia sa presunie na nasledujúcu nedeľu.

Aj tento rok bude súčasťou akcie súťaž v dvoch kategóriách. „Počas maratónu môžete zbierať body za prelezené cesty, do úvahy sa bude brať ich obtiažnosť aj počet. Pri rýchlostnom besnení na vybranej ceste však zaváži rýchlosť prelezu. Obe súťaže budú hodnotené samostatne,“ povedal Peter Novák.

Ako informoval organizátor Peter Novák, pre tých, ktorí sa súťaže nechcú zúčastniť bude pripravený sprievodný program. „Pod odborným dozorom si môžete vyskúšať jednoduchú cestu na odistenej trase (zvládnu ju aj najmenší). Ak sa Vám nebude chcieť na skalu, môžete otestovať svoju rovnováhu na slackline alebo povzbudzovať ostatných lezcov a užívať si (hádam slnečný) víkend,“ dodal organizátor Peter Novák. Účasť na podujatí nie je spoplatnená. Viac informácií nájdete na stránke nitralezie.sk/kc2016

Harmonogram:

  • 9:30–10:00 registrácia
  • 10:00–10:15 úvod
  • 10:15–15:00 lezecký maratón
  • 15:30–17:00 rýchlostné besnenie
  • 17:30 vyhodnotenie
  • 18:00 (len pre odvážnych) vyzbieranie smetia pod skalou

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM