Aktualizované Rastislav Búgel Krimi

Tragédia na R1: Polícia vysvetľuje okolnosti nehody! FOTO z miesta

Tragédia na ceste R1 v smere na Nitru. Prečítajte si, ako polícia opisuje priebeh nehody. FOTO z miesta havárie.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia na R1: Polícia vysvetľuje okolnosti nehody! FOTO z miesta
Zdroj: Policajný zbor SR

Ako informovala hovorkyňa hasičov Júlia Kedrová, v nedeľu 18. októbra 2015 krátko pred 23:00 hod. bola ohlásená dopravná nehoda dvoch osobných motorových vozidiel na rýchlostnej komunikácii R1 na 22 km v smere Nitra v katastri obce Šoporňa.

Vodič na aute Audi RS6 podľa policajtov narazil z nezistených príčin do zadnej časti auta Renault Dacia Duster. „Pri náraze došlo k ťažkému zraneniu 52-ročného občana Rakúska z Dacia, ktorý zraneniam na mieste nehody podľahol. 40-ročná spolujazdkyňa z okr. Nitra bola so zraneniami hrudníka hospitalizovaná do galantskej nemocnice,“ popisuje policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Zasahujúci hasiči podľa hovorkyne hasičov poskytli zranenej osobe predlekársku prvú pomoc a pomohli ju naložiť do vozidla zdravotnej záchrannej služby a havarované vozidlá zabezpečili proti vzniku požiaru.

Škoda na vozidlách a poškodených zvodidlách bola podľa mužov zákona odhadnutá na 24000 eur. „Z dôvodu dopravnej nehody bol úsek cesty medzi Sereďou a Šoporňou v k. u. obce Váhovce v čase od 23.35 do 05.30 h dňa 19. 5. 2015 uzavretý. Doprava bola odklonená cez mesto Sereď,“ doplnila policajná hovorkyňa Mária Linkešová, podľa ktorej presné príčiny a okolnosti nehody polícia vyšetruje.

„Vyšetrovateľka začala vo veci trestné stíhanie pre usmrtenie, ublíženie na zdraví a neposkytnutie prvej pomoci. Po dopravnej nehode osádka z červenej Audi z miesta nehody ušla. Polícia pátra po vodičovi, 35-ročnom Martinovi Fančovičovi zo Šintavy a 24-ročnej spolujazdkyni Nikoly Hrbánovej. Je predpoklad, že obe osoby sa budú zdržiavať spolu,“ informuje policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Polícia zároveň upozorňuje, že pokiaľ ste hľadaných zazreli a poznáme miesto ich terajšieho pobytu, akékoľvek informácie môžete poskytnúť na najbližšom útvare policajného zboru alebo na čísle 158.

Foto: ilustračné

FOTO: Tragédia na rýchlostnej ceste R1 v smere na Nitru
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM