Jakub Forgács Krimi

Na ceste došlo k divokej naháňačke: Najskôr výstrely do vzduchu, potom na auto!

Naháňačka ako z akčného filmu! Muži zákona prenasledovali vodiča, ktorý podľa polície spôsobil nehodu, z miesta ktorej ušiel. Nezastavili ho ani varovné výstrely do vzduchu.

Ilustračný obrázok k článku Na ceste došlo k divokej naháňačke: Najskôr výstrely do vzduchu, potom na auto!
Zdroj: TASR

„Policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Vrábľoch prenasledovali auto, ktorého vodič spôsobil dopravnú nehodu a z miesta ušiel,“ Informovala Renáta Čuháková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre. Vodič Peugeotu 307 s nitrianskym evidenčným číslom podľa jej slov narazil v Tajnej do plota obecného úradu a z miesta nehody ušiel.

Výstrely

Ako hovorkyňa pokračovala, náhodný svedok ho prenasledoval a privolal na pomoc policajné hliadky. „Po prenasledovaní ulicami mesta Vráble, pokračoval vodič v jazde smerom na obec Dyčka a Paňa. Služobné vozidlo, ktoré sa snažilo vodiča predísť a zablokovať, Peugeot neustále vytláčal z cesty,“ uviedla hovorkyňa, ktorá doplnila, že policajti takticky zakročili až za obcou Dyčka v neobývanej oblasti, aby nedošlo k zraneniam osôb alebo poškodeniu majetku.

„Keďže vodič nereagoval na opakovanú výzvu a znamenie polície na zastavenie vozidla, použili policajti varovné výstrely do vzduchu. Ani na tie však vodič nereagoval a pokračoval v jazde,“ povedala Čuháková. Po viacerých varovných výstreloch do vzduchu nasledovali výstrely na auto. „Jeden z nich pravdepodobne zasiahol pravú zadnú pneumatiku prenasledovaného Peugeotu a vodič aj napriek tomu nezastavil. Do služobného vozidla polície, ktoré sa ho snažilo predísť a zablokovať dokonca narazil,“ pokračovala.

Policajti mu namerali takmer 3 promile

Podľa jej ďalších slov po zastavení vystúpil spoza volantu zjavne opitý Jozef (22) z Vrábel. „Policajti ho podrobili dychovej skúške na prítomnosť alkoholu a jej výsledok bol pozitívny. Prístroj zaznamenal v jeho dychu 1,41 mg alkoholu na liter vydýchnutého vzduchu, čo je v prepočte 2,94 promile alkoholu,“ ozrejmila hovorkyňa.

„Miesto dopravnej nehody v Tajnej, ako aj miesto zastavenia vozidla neďaleko Dyčky sú momentálne pod drobnohľadom polície. Dokumentovanie prípadu si vyžiadalo odklon dopravy okolitými obcami, ktorý stále trvá,“ informovala Čuháková, podľa ktorej pri incidente nedošlo k žiadnym zraneniam osôb. „Nadriadený policajtov vyhodnotil použitie služobnej zbrane na zastavenie vozidla ako oprávnené. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre trestné činy ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a útoku na verejného činiteľa,“ dodala na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM