Rastislav Búgel Krimi

Na cestách budeme musieť zbystriť pozornosť: Policajti si na nás opäť posvietia

Policajti si opäť posvietia na vodičov aj v našom meste. Kontroly budú zamerané na porušenia pravidiel cestnej premávky.

Ilustračný obrázok k článku Na cestách budeme musieť zbystriť pozornosť: Policajti si na nás opäť posvietia
Zdroj: Dnes24.sk

Ani sme sa nenazdali a už tu máme ďalšiu policajnú kontrolu v Nitrianskom kraji. „V období 23. kalendárneho týždňa prebehne celoslovenská osobitná kontrola zameraná na dokumentovanie správnych deliktov držiteľov vozidiel,“ informuje nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Polícia si posvieti na vodičov v mestách Nitra, Šaľa, Topoľčany, Komárno, Nové Zámky a Levice.

Zamerajú sa aj na rýchlosť

Policajti budú dokumentovať tie porušenia pravidiel cestnej premávky, ktoré sú na základe analýz dopravnej nehodovosti hlavnými príčinami dopravných nehôd. Patrí sem rýchlosť jazdy, porušenia základných povinností vodiča, nesprávne predchádzanie a nedanie prednosti v jazde.

Upozorňujú vodičov

„Polícia i touto cestou opätovne upozorňuje vodičov motorových vozidiel, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky, najmä rýchlosť jazdy a dbali na zvýšenú pozornosť, opatrnosť a ohľaduplnosť voči chodcom a cyklistom,“ informuje hovorkyňa Renáta Čuháková. Polícia v poslednom období eviduje viacero dopravných nehôd pri ktorých došlo k ťažkej i ľahkej ujme na zdraví, dokonca aj k usmrteniu účastníkov cestnej premávky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM