Rastislav Búgel Správy

Na Čermáni vyrastie oddychová zóna: Hendikepované deti sa budú učiť v prírode!

V priestoroch Spojenej školy internátnej v Nitre vyrastie aktívna oddychová zóna. Hendikepované deti ju budú môcť využívať na vzdelávanie v prírode.

Ilustračný obrázok k článku Na Čermáni vyrastie oddychová zóna: Hendikepované deti sa budú učiť v prírode!
Zdroj: Dnes24.sk

Spojenú školu internátnu na Červeňovej ulici v Nitre navštevuje viac ako stovka hendikepovaných detí s rôznymi druhmi postihnutia. Vedenie školy na svojom dvore chcelo vytvoriť bezbariérový priestor na aktívny oddych detí. „Bohužiaľ, v súčasnej dobe nevieme deťom poskytnúť priestor, kde by sa realizovalo samotné vzdelávanie. Preto sme sa obrátili na Nitriansku komunitnú nadáciu, ako na našu dávnu priateľku, ktorá nám pomohla už vo veľa veciach a veľa smeroch,“ povedala Marianna Takáčová zo Spojenej školy internátnej v Nitre.

Bez pomoci neprejdú

Škola sa rozhodla požiadať o grant na vytvorenie oddychovej zóny. „Vedľa plánovanej oddychovej zóny sa nachádza náučný chodník s meteo stanicou, skalnatou časťou, skleníkom, bylinkovým priestorom, kvetinovým záhonom a úžitkovou plochou. Žiaci sa tu môžu vzdelávať počas letných mesiacov, ale aj aktívne tráviť voľný čas,“ informuje Nitrianska komunitná nadácia. Ako informovala Marianna Takáčová, deti s pohybovým hendikepom sa v súčasnosti bez pomoci k náučnému chodníku nedostanú.

Získali grant

Práve projekt s názvom „Vonku sa nám lepšie dýcha – školský dvor je naša pýcha“ si získal najväčšie sympatie Klubu darcov pri Nitrianskej komunitnej nadácii. V hlasovaní získal hlasy najväčšieho počtu darcov (až 54). Projekt oddychovej zóny napokon získal grant vo výške 1 000 eur.

Pozrite si video predstavujúce projekt Vonku sa nám lepšie dýcha – školský dvor je naša pýcha, ktoré bolo vytvorené pri príležitosti podania žiadosti o grant Klubu darcov.

Foto: youtube

Vonku sa nám lepšie dýcha, školský dvor je naša pýcha
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM