Rastislav Búgel Od Vás

Na Bohúňovej opäť možná pokuta!

Situácia na miestnej uličke na Chrenovej je opäť podľa jej obyvateľov kritická. Po mesiacoch rokovaní s kompetentnými úradmi a vytvorení rôznych opatrení sa znova ozývajú, tentokrát priamo na políciu...

O problémoch obyvateľov Bohúňovej ulice sme už informovali niekoľko krát. Prehustená premávka, neprimerane rýchla jazda niektorých vodičov, popraskané steny domov a vysoká hlučnosť. To boli aj sú ich starosti na (ako sami povedali) „kedysi pokojnej ulici“.

Vo februári tohto roka bola na ich žiadosť osadená na Levicekj ceste v oboch smeroch značka „Zákaz odbočenia“ s dodatkovou tabuľou// „Okrem dopravnej obsluhy“ //a na križovatku Levická – Bohúňova značka „Zákaz vjazdu“ s rovnakou dodatkovou tabuľou.

Netrvalo to ani týždeň a hneď sa vzniesla vlna nevôle. Na nitriansky magistrát boli podané tri sťažnosti a spísaná jedna petícia, všetky vyhlásil hlavný kontrolór za neopodstatnené. Ich iniciátormi boli predovšetkým obyvatelia z priľahlých ulíc i vodiči, ktorí otvorene priznali, že si skracujú Bohúňovou cestu do mesta.

POZRI tiež, ako sa obyvatelia priľahlých ulíc [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.126415_Na-Bohunovej-vyhraty-boj,–nie-vsak-vojna]sťažovali TU! [/link]

Mesto aj napriek vyhláseniu ich argumentov za neopodstatnené muselo aj s príslušnými dopravnými úradmi konať. Po spoločnom stretnutí všetkých strán nahradili spomínané zákazy iným zákazom – „Prejazd zakázaný“ a to rovno v dvoch častiach ulice.

[blockquote]Vyh­láška definuje túto značku nasledovne: // „Vodič nesmie prejsť takto označeným úsekom bez toho, aby jazdu prerušil napríklad s cieľom naložiť alebo zložiť náklad a podobne.“//[/bloc­kquote]

Nakoľko sa situácia na Bohúňovej vrátila do starých koľají, začali sa jej obyvatelia opäť oficiálne sťažovať. Tentokrát už poslali sťažnosť priamo na dopravný inšpektorát (okresný i krajský, pozn.red.), ktorými otvorene žiadajú o zvýšenie policajných kontrol.

//„Najprv nijak vyše mesiaca nezareagovali, napísali sme preto list a odvolali sa vyššie, teda na krajské riaditeľstvo,“ //vravia obyvatelia Bohúňovej.

Minulý týždeň im však odpoveď prišla, a to rovno dvojitá. Už od začiatku týždňa sa na ulici objavili policajné hliadky. Tie odstavili niekoľko áut, nie je však známe, či rozdávali aj pokuty.// „Myslíme si, že áno, pretože tak robili už aj pred tým. Nie je dôvod vodičov len upozorňovať, tie značky sú tu už niekoľko mesiacov,“ //pokračujú.

Okrem toho im prišiel aj list, v ktorom sám riaditeľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Tibor Valentíny prisľúbil pravidelné kontroly.** „Na základe vášho listu zo dňa 28.08.2012 Vám oznamujem, že zo strany okresného dopravného inšpektorátu OR PZ v Nitre budú na ulicu Bohúňovej vykonávané aj naďalej kontroly dodržiavania dopravného značenia…,“ **prisľúbilo sa v liste doručenom zástupcom chrenovskej ulice.

foto: archív Nitra24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM