Rastislav Búgel Iné športy

Mužská florbalová reprezentácia bojuje o miestenku na MS: Pod Zoborom zdolala výber Francúzska

Slovenskí florbaloví reprezentanti bojujú v Nitre o účasť na Majstrovstvách sveta. V prvom zápase postavili francúzsku reprezentáciu do pozície štatistu.

Ilustračný obrázok k článku Mužská florbalová reprezentácia bojuje o miestenku na MS: Pod Zoborom zdolala výber Francúzska
Foto: Rastislav Búgel

Slovenská mužská florbalová reprezentácia vstúpila do kvalifikačného turnaja o miestenku na MS víťazne. V prvom zápase si zverenci trénera Petra Koutného poľahky poradili s výberom Francúzska.

Slovenskí reprezentanti vstúpili do zápasu dobrou hrou, keď po 13. minútach viedli už 3:0. V rýchlom slede sa Francúzi dvoma gólmi dostali do zápasu, no ten bol plne v rukách domácej reprezentácie. Francúzi pridali ešte jeden gól, Slovensko odpovedalo rovno dvoma a za stavu 3:5 z pohľadu francúzskej reprezentácie Slováci mysleli len na ten najlepší možný výsledok.

Ten sa napokon aj dostavil, keď po pätici presných zásahov v druhej a rovnakom počte gólov v tretej tretine slovenská reprezentácia zdolala výber Francúzska presvedčivo 3:15.

Francúzsko – Slovensko 3:15 (3:5, 0:5, 0:5)

Ostatné výsledky prvého kvalifikačnéh odňa:

  • Švédsko – Belgicko 22:0 (7:0, 10:0, 5:0)
  • Island – Rusko 6:12 (0:6, 2:3, 4:3)

Foto: Rastislav Búgel

FOTO: Florbalová reprezentácia zdolala výber Francúzska
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM