Rastislav Búgel Krimi

Muž z Nitry si poriadne zavaril: Miša (35) načapali priamo pri krádeži luxusnej Audiny!

Bolo pol tretej ráno. Policajtom niekto oznámil, že na parkovisku je podozrivý muž. Tí Michala (35) z Nitry chytili priamo v aute, ktoré chcel potiahnuť. Stihol si vraj sadnúť aj vypnúť alarm. Pozrite, ako sa to celé stalo.

Ilustračný obrázok k článku Muž z Nitry si poriadne zavaril: Miša (35) načapali priamo pri krádeži luxusnej Audiny!
Zdroj: Policajný zbor SR

Všetko sa to udialo v Žiari nad Hronom. Policajti najprv o tomto prípade pokusu informovali len stručne. Ich krajská hovorkyňa, Mária Faltániová, sa vtedy vyjadrila len takto: „Momentálne polícia na prípade pracuje, podrobnejšie informácie poskytneme zajtra.“

Zlodej spod Zobora chcel ukradnúť luxusné auto

Dnes ale celý prípad podrobne vysvetlila. Žiarski policajti obvinili z krádeže v štádiu pokusu 35-ročného Michala z Nitry. Ten sa podľa Faltániovej vo štvrtok (23. 10.) o 2.30 hodine, v Žiari nad Hronom na Jilemnického ulici, pokúsil ukradnúť uzamknuté osobné motorové vozidlo AUDI RS 5 Coupé, v hodnote 66 850 eur.

„Vylomil zámok na dverách vodiča, dostal sa do vozidla, vypol alarm a následne sa pokúšal vozidlo naštartovať. O 2.55 hodine bol priamo vo vozidle prichytený policajnou hliadkou,“ konkrtetizuje prípad ďalej hovorkyňa. Bez anonymného oznamu, že na Jilemnického ulici sa neznámy muž pokúša dostať do bieleho auta, by sa ale veci pravdepodobne nedali takto do pohybu.

Policajt vytiahol služobnú zbraň

„Po príchode na miesto hliadka spozorovala biele vozidlo AUDI RS 5, ktoré malo poškodené vodičove dvere v oblasti zámku. Hliadka následne odstavila služobné vozidlo a vystúpila, pomaly odzadu sa približovala k uvedenému vozidlu,“ opisuje zásah hovorkyňa.

Podľa nej potom jeden policajt zasvietil do vozidla, kde videl sedieť na spolujazdcovom sedadle neznámeho muža, ktorý mal na hlave tmavú šiltovku, oblečenú mal čiernu mikinu a na rukách mal čierne rukavice. „Medzi tým druhý policajt prišiel k dverám zo strany spolujazdca. Osobu vo vozidle vyzval, aby opustila vozidlo, pričom osoba ani na opakovanú výzvu nereagovala. Muž z vozidla vyšiel až keď policajt opäť zopakoval výzvu a vytiahol služobnú zbraň,“ hovorí Mária Faltániová.

Nitrančan je už vo väzbe

Žiarski policajti muža následne spútali a vykonali bezpečnostnú prehliadku. Okrem dokladov mal pri sebe aj rôzne náradie, ktoré páchatelia používajú pri krádežiach motorových vozidiel. Po vykonaní procesných úkonov ho vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie.

Obvinený bol podľa policajnej hovorkyne už v minulosti 4 krát trestne stíhaný za násilnú a majetkovú trestnú činnosť. „Za tento zločin môže byť potrestaný odňatím slobody na 3 až 10 rokov. V tomto prípade sa chceme poďakovať neznámemu občanovi, ktorý políciu upozornil na podozrivého muža a ktorého polícia zadržala priamo pri krádeži auta. Aj vďaka takýmto všímavým ľuďom, ktorí sú ochotní spolupracovať s políciou, môžeme spoločne bojovať proti zločinu,“ dodáva na záver krajská poliajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM