Rastislav Búgel Krimi

Muž prepadol zlatníctvo! Tvrdil, že má pri sebe bombu

Popoludní prepadli zlatníctvo v Nitre. Muž vošiel do predajne a tvrdil, že má pri sebe bombu. Žiadal šperky. Majiteľ zlatníctva ho však vyhodil na ulicu.

Ilustračný obrázok k článku Muž prepadol zlatníctvo! Tvrdil, že má pri sebe bombu
Foto: Rastislav Búgel

V pondelok 5.11.2012 vošiel krátko po pol piatej popoludní do predajne zlatníctva v Nitre neznámy muž. Pristúpil k presklenému pultu so šperkmi a predavačke ukazoval retiazku. Nakoľko žena nevedela, ktorú chce vidieť vybrala z vitríny celé plató. Potom muž položil na pult predmet so slovami „mám tu niečo pre vás, toto je bomba, ak nebudete spolupracovať tak to tu vyletí do vzduchu“. Vystrašenej žene ešte povedal, že má pri sebe aj zbraň. Vyhrážky počul majiteľ predajne, ktorý sa lúpežníka nezľakol a zakričal na neho, aby vypadol von z predajne.

Zjavne zaskočený páchateľ toto zrejme nečakal. Z pultu si zobral predmet, o ktorom tvrdil, že je výbušnina a vložil si ho do ruksaku. Následne ho majiteľ chytil za ruku a z predajne vyhodil von. Majiteľovi zlatníctva nebola spôsobená žiadna škoda a osobám v predajni žiadna ujma na zdraví. Páchateľ po skutku ušiel na neznáme miesto. Muža v predajni zachytila bezpečnostná kamera. Zároveň bol podľa popisu poškodených vypracovaný aj identikit páchateľa.

Popis páchateľa: muž vo veku cca.35 rokov, výška 190 cm., štíhla postava, svetlo hnedé vlasy. Zvláštne znamenie, na brade nalepený leukoplast Oblečenie: červená zimná vetrovka s kapucňou a, modrá mikina, čierne rifle, obuté tmavé tenisky, na hlave modrá šiltovka s bielymi okrajmi

Vyšetrovateľ z Nitry začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže, za ktorý páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov," informuje policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM