Lucia Lauková Kultúra

Mojmírovce majú nový hudobný festival: Názov nesie po rodákovi Grasalkovičovi

V neďalekých Mojmírovciach vznikol tento rok nový festival. Priestor dáva mladým talentom nielen zo Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Mojmírovce majú nový hudobný festival: Názov nesie po rodákovi Grasalkovičovi
Foto: Lucia Lauková / Zdroj: Dnes24.sk

Ako uvádza Regionálne múzeum Mojmírovce na sociálnej sieti, myšlienka usporiadať nový hudobný festival s názvom Grassalkovich Music Festival, vznikla v roku 2018. Ide o sériu koncertov klasickej hudby, na ktorých sa predstavia talentoví hudobníci nielen zo Slovenska, ale aj z Ruska, Ukrajiny, Česka, Rakúska, Maďarska, Nemecka.

Najbližší koncert

„Prvý koncert odznel v nedeľu 18.februára v kostole sv. Ladislava v Mojmírovciach. Celkovo si vypočujeme osem koncertov, z ktorých nasledovné budú znieť práve v našom letohrádku – v regionálnom múzeu,“ uvádza Regionálne múzeum na sociálnej sieti. Najbližší koncert bude v nedeľu 18. marca o 15.00 hodine v koncertnej sále Regionálneho múzea v Mojmírovciach. Predstavia sa ňom mladé talenty zo Slovenska, Ruska a Ukrajiny.

Hlavnou myšlienkou je pomoc

Festival má okrem sprostredkovania kultúrneho zážitku podať aj pomocnú ruku ľuďom, ktorí to potrebujú. Preto je vstupné na koncerty dobrovoľné. „Úlohou festivalu je pomôcť deťom a rodinám v hmotnej núdzi a pomôcť aj zdravotne postihnutým deťom ku kvalitnejšiemu životu v našej spoločnosti. Toto je hlavnou myšlienkou organizátorov a spoluorganizátorov festivalu,“ píše Regionálne múzeum Mojmírovce na FB profile. Hlavnými organizátormi festivalu sú Collegium Wartberg, Slovak Double Bass Club, obec Mojmirovce a farský úrad v Mojmirovciach.

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM