Lucia Lauková Správy

Modernizácia autobusovej stanice v Nitre: Arriva zmenila dodávateľa

Práce na modernizácii nitrianskej autobusovej stanice budú pokračovať s novým dodávateľom stavebných prác. Čo všetko plánuje Arriva zrekonštruovať v rámci druhej etapy?

Ilustračný obrázok k článku Modernizácia autobusovej stanice v Nitre: Arriva zmenila dodávateľa
3
Galéria
Zdroj: TASR

Modernizácia autobusovej stanice v Nitre pokračuje od apríla prácami na druhej a tretej etape. Ako nás informovala hovorkyňa spoločnosti Arriva Petra Helecz, práce naplánované na tieto dve etapy by mohli byť dokončené do konca roka 2017.

Nový dodávateľ

Na zhotovenie stavebných prác vybrala spoločnosť nového dodávateľa. „Po ukončení prác realizovaných v rámci prvej etapy pristúpila Arriva k prehodnoteniu celého projektu. Práce na druhej a tretej etape bude realizovať nový dodávateľ z nitrianskeho regiónu,“ povedala Petra Helecz, hovorkyňa spoločnosti Arriva.

Druhá etapa

Druhá etapa odštartuje v sobotu 22. apríla 2017 uzatvorením prístreškov C a D, kde sa nachádzajú nástupištia 13 až 20. Nástupištia budú premiestnené na dočasnú plochu, na ktorú majú cestujúcich nasmerovať informačné tabule. „Nová budova so sociálnym zázemím, skolaudovaná v rámci prvej etapy, je už k dispozícii všetkým cestujúcim,“ doplnila hovorkyňa Petra Helecz,

Pokračovanie prác

Čo všetko teda môžeme od druhej etapy modernizácie autobusovej stanice v Nitre očakávať? „V rámci druhej etapy modernizácie bude realizovaná výmena elektrických rozvodov a inštalácia LED osvetlenia, čo prispeje k zníženiu prevádzkových nákladov,“ prezradila Petra Helecz.

Stánky s občerstvením

Ako dodáva pokračovať bude výstavba prestrešení nástupíšť prímestských autobusových liniek a k nim prislúchajúcich komunikácií a peších zón. Pribudnú aj nové stánky s občerstvením. „Modernizácia autobusovej stanice v Nitre je rozsiahly projekt. Robíme všetko pre to, aby mali po jej skončení cestujúci v Nitre k dispozícii stanicu zodpovedajúcu európskym štandardom,“ povedal László Ivan, generálny riaditeľ spoločností Arriva na Slovensku a dodal: „Prostredníctvom modernizácie autobusov, staníc a zastávok a stáleho zlepšovania služieb sa snažíme zvyšovať záujem verejnosti o cestovanie verejnou dopravou.“ uviedol generálny riaditeľ László Ivan.

Foto: ilustračné

Modernizácia autobusovej stanice v Nitre: Spoločnosť zmenila dodávateľa
3
Galéria
Foto: Peter Rafaj
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM