záruba martin Kultúra

Moderné skladby v podaní orchestra - SÚŤAŽ

Máte predsudky voči orchestru a myslíte si, že vás nemôže osloviť? Hudba Piotra Rubika, ktorou sa predstaví v Bratislave (26. a 27. Februára) je nákazlivá, svieža a nedovolí vám ostať sedieť v stoličke.

Získajte 2 lístky, ak správne odpoviete na našu otázku:

Koľko koncertov Piotra Rubika sa uskutoční vo februári na Slovensku?

Správne odpovede zasielajte mailom do 24.2.2011 na rubik@global24.sk

V bratislavskom Národnom tenisovom centre Sibamac aréne sa predstaví na konci februára 120 členný orchester a zbor, 6 sólisti, pod vedením dirigenta a skladateľa Piotra Rubika. Počas koncertu THE BEST OF si vypočujete najlepšie skladby z pásiem Tu es Petrus, Psalterz Wrzesniowy, Habitat, Santo Subito, Rubikone.

Predaj lístkov: www.eventim.sk, infolinka: 0902136619.

Piotr Rubik je poľský skladateľ symfonickej populárnej hudby pre orchester, film a divadlo. Vyštudoval konzervatórium a neskôr hudobnú akadémiu Fréderika Šopéna vo Varšave. Neskôr sa stal členom svetoznámeho orchestra Jeunesses Musicales International (JMI). Študoval kompozíciu filmovej hudby v Siene (Taliansko) pod vedením Ennio Morricone. Jeho najvýznamnejším dielom je oratórium Tu es Petrus (z latinčiny: Ty si Peter) venovaný Jánovi Pavlovi II. Tvorí druhú z troch častí súborného diela Tryptyk Świętokrzyski (triptych sv. Kríža). Prvá časť diela je oratórium Świętokrzyska Golgota (golgota sv. Kríža) a tretia časť je oratórium Psałterz Wrześniowy (septembrový žaltár).

Zdroj video: www.youtube.com
Zdroj foto: www.rubik.pl

 Moderné skladby v podaní orchestra - SÚŤAŽ
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM