Tímea Kamenická Rôzne

Mobilná čakáreň na nitrianskej stanici už funguje: Čo na ňu hovoria ľudia?

Dočasná mobilná čakáreň je už v prevádzke. Je vykurovaná, a tak sme boli zistiť, či ju v tejto zime ľudia čakajúci na autobus využívajú.

Ilustračný obrázok k článku Mobilná čakáreň na nitrianskej stanici už funguje: Čo na ňu hovoria ľudia?
Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno sme vám priniesli článok o tom, že na autobusovej stanici v Nitre osadili novú mobilnú čakáreň. V tom čase však ešte nebola v prevádzke.

Pohodlnejšie čakanie

Dočasná mobilná čakáreň je už označená a funguje. Vnútri je dvadsať miest na sedenie a vyhrievaná je elektrickým ohrievačom. Nachádza sa v nej aj smetný kôš a pár časopisov na skrátenie čakania na spoj.

Príjemné teplo

Otvorená je denne od piatej do 23. hodiny, čo je uvedené na dverách. V danom čase sme čakáreň navštívili, no sedeli v nej len traja ľudia. Maturantka Michaela nám prezradila, čo na čakáreň hovorí. „Podľa mňa to je fajn, ale mohlo by to byť väčšie. Je tu aj teplo, takže sa mi to páči.“ Peťa zas doplnila, odkiaľ o čakárni vie. „Dozvedela som sa o tom z televíznych novín, tak som to chcela vyskúšať. Je tu teplo, pohodlie. V zime to vyhovuje."

Využijú ju počas mrazov

Ostatní ľudia stáli vonku na zastávkach. Opýtali sme sa ich, či ju využívajú a čo na dočasnú čakáreň hovoria. Väčšina sa vyjadrila, že o čakárni vie, no nevyužíva ju, pretože ešte nie je taká zima. Pani Zuzana ju tiež nevyužíva, no priznáva, že sa v zime zíde. „V zime by sa dala využiť, pretože je tu dosť chladno a veterno na státie.“

Opýtaná slečna Kristína ju zatiaľ nevyužíva. „Vieme o tom, ale neboli sme tam, nevieme o tom nič viac.“ Na otázku, či nemá záujem ju využiť odpovedala jednoznačne. „Zatiaľ nie. Pokiaľ nie je väčšia zima.“ Zároveň však pripúšťa, že väčšie mrazy ju do čakárne zavedú. Iní opýtaní zas necestujú často, a preto ani nevedeli, že čakáreň existuje.

Ako to vo vnútri dočasnej čakárne vyzerá si pozrite v našej fotogalérii.

Mobilná čakáreň na nitrianskej stanici už funguje: Čo na ňu hovoria ľudia?
11
Galéria
Foto: Tímea Kamenická / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM