Rastislav Búgel Kultúra

Mlyny otvoria svoje multikino koncom mesiaca: Bude plné moderných technológií

Filmoví nadšenci sa majú na čo tešiť. Nové multikino, ktoré vyrastá pri obchodnom centre Mlyny otvorí svoje brány už onedlho.

Ilustračný obrázok k článku Mlyny otvoria svoje multikino koncom mesiaca: Bude plné moderných technológií
Zdroj: Dnes24.sk

Konkrétne sa tak stane už 30.apríla. Na návštevníkov čaká dovedna 5 sál s celkovou kapacitou takmer 700 miest. Každá z premietacích sál je navyše vybavená 3D technológiou, ktorá využíva pasívne okuliare. "Diváci sa môžu tešiť na moderný a maximálne pohodlný dizajn, unikátne špičkové technológie a jedinečné vychytávky zo sveta moderných kinosál, ktoré slovenským kinám doteraz chýbali,“ informuje za Mlyny Cinemas Jana Sikhartová.

Milovníci filmu sa tak môžu tešiť na premiéry kasových trhákov, chýbať by však nemali ani kultové a klubové filmy, pripravené sú tematické víkendy, nočné premietania a niekoľko festivalov. Pokiaľ vyžadujete špičkový zvuk, ani v tomto smere by ste nemali byť sklamaní. Každá z 5 sál bude disponovať zvukom Dolby surround 7.1. . V najväčšej kinosále si budeme môcť vychutnať dokonca 4K projekciu.

„Zvuk DOLBY ATMOS je nastavený na úroveň 105 dB a navodí reálnu atmosféru – nie na plátne, ale priamo pred vami a všade okolo vás budete počuť výbuchy áut, padajúce mrakodrapy, kričiace dinosaury alebo vesmírne ticho,“ informuje Jana Sikhartová.

Túto technológiu na Slovensku nevyužíva žiadne kino. O reálny presun zvuku by sa malo starať 48 reproduktorov za plátnom, na strope, bočných stenách a zadnej stene kinosály.

Lístky do kina si budete môcť kúpiť aj online. Lístok dostanete v elektronickej podobe emailom. „Online nákup vstupeniek z pohodlia domova bez čakania v rade umožní návštevníkovi kina aj rýchly vstup do kinosál. Elektronická vstupenka na e-maile v mobile bude priamo vstupenkou na filmové predstavenie, bez potreby jej vytlačenia,“ informuje Sikhartová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM