Monika Földešiová Rôzne

Mladých kulturológov budú vzdelávať ľudia z praxe

Zoznámiť sa s konkrétnymi fázami vzniku divadelného diela je cieľom workshopov, ktoré pripravila Filozofická fakulta Univerzity Konštantína Filozofa (FF UKF) v Nitre. Tvorivé dielne s názvom Súčasné divadelné poetiky sú súčasťou veľkého projektu Vzde

Študenti katedry kulturológie a Ústavu literárnej a umeleckej komunikácie FF UKF sa v nich dozvedia o súčasných divadelných poetikách priamo od tvorcov, divadelných praktikov. //„Dovedna sa uskutočnia v tesnom závese za sebou tri vybrané divadelné dielne s rozličným smerovaním. Prvou bude dramaturgická dielňa s dramaturgom, dramatikom a vysokoškolským pedagógom Petrom Pavlacom. Druhou zasa dielňa scénickej hudby s hudobným skladateľom a performerom Markom Piačekom a tretia, scénografická dielňa so scénografom Petrom Janků,“ //uviedol manažér projektu Vzdelávanie divadlom Miroslav Ballay.

Účastníci dielní získajú pod odborným vedením svojich lektorov rozširujúce poznatky o rôznych divadelných postupoch, ale aj cenné praktické skúsenosti. Každá z jednotlivých dielní zároveň vyústi do verejnej prezentácie výsledkov workshopu v Univerzitnom tvorivom ateliéri. „Podrobnosti o workshopoch sa všetci záujemcovia dozvedia na internetovej stránke projektu Vzdelávanie divadlom,“ dodal Ballay.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM