Rastislav Búgel Krimi

Mladíci sa pokúsili vykradnúť auto: Všetko ukončila naháňačka ako z akčného filmu!

Dvaja mladíci si poriadne zavarili. Naháňačkou skončil ich nepodarený pokus o vykradnutie auta.

Na pešej zóne uvidel operátor kamerového systému dvojicu mužov. O štvrtej hodine ráno jeden z nich držal injekčnú striekačku. Ako informovala mestská polícia, intravenózne si mal aplikovať neznámu látku do tela. „Operátor svoje zistenie pretlmočil operačnému pracovníkovi, ktorí za účelom preverenia situácie vyslal k mužom motorizovanú hliadku. Po príchode na miesto sa obaja muži správali k príslušníkom mestskej polície slušne, nemali pri sebe žiadne nepovolené návykové látky, v ich okolí nebolo zistené znečistené verejné priestranstvo a ani oni sami sa nedopúšťali žiadneho porušenia zákona,“ informuje MsP v Nitre. Preventívne ich však aj po odchode kontroloval pracovník pri kamerovom systéme.

Prešli na Piaristickú

O necelú pol hodinu už boli mladíci na Piaristickej ulici, kde uvideli zaparkované auto s rakúskou ŠPZ. „Najskôr okolo auta len nesmelo postávali, potom sa k nemu jeden z dvojice mladíkov priblížil a baterkou si naň zasvietil. Pomaly sa od vozidla vzdialili smerom k zeleni na námestí a po chvíľke sa k vozidlu vrátili opäť. Tentokrát sa pri zadných spolujazdcových dverách zahraničného auta zdržali dlhšie, pričom sa snažili doň násilím vniknúť,“ informuje MsP v Nitre.

Pokus o útek

Na miesto sa okamžite presunula hliadka mestskej polície. Mladíci zbadali policajtov a z miesta začali utekať. "Jeden sa pokúsil uniknúť cez ulicu Skalná, kde ho však jednej z príslušníkov po pár metroch dobehol a zadržal. Druhý mladík utekal k parkovisku s vozidlami a snažil sa medzi nimi ukryť. Keď zbadal, že aj jeho prenasleduje policajt a vďaka kamerovému systému hru na schovávačku nevyhrá, preskočil ponad zábradlie, zoskočil na ulicu Školská a bežal smerom na Farskú ulicu,“ informuje MsP. Tam mu cestu skrížila hliadka Policajného zboru SR, ktorej takmer skočil na kapotu.

„Nie je vylúčené, že spomínané vozidlo bolo len jedným v poradí z niekoľkých vozidiel nachádzajúcich sa v okolí, ktoré mali v pláne dvaja 25 a 37-roční Nitrania na svojej „lúpežníckej výprave“ vykradnúť. Bez ohľadu na to, či sa potvrdí hypotéza o motíve ich konania, neodškriepiteľným faktom zostáva, že ich nočné aktivity nezostanú nepotrestané,“ informuje mestská polícia na svojej webovej stránke.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM