Lucia Lauková Šport Futbal

Mládežnícka futbalová Liga majstrov: Nitrania nestačili na bieloruský Soligorsk

Na prvý zápas 2. predkola majstrovskej vetvy mládežníckej Ligy majstrov vycestovali Nitrania do Bieloruska. Poraziť súpera sa im nepodarilo.

Ilustračný obrázok k článku Mládežnícka futbalová Liga majstrov: Nitrania nestačili na bieloruský Soligorsk
Foto: Rastislav Búgel

Starší dorastenci futbalového klubu FC Nitra prehrali v nedeľu v prvom zápase 2. predkola mládežníckej Ligy majstrov, tzv. Youth League 2017/2018 na ihrisku bieloruského klubu Šachťor Soligorsk 0:2.

Zverenci trénera Martina Babinca, ktorí v prvom predkole vyradili macedónsky KF Škëndija Tetovo, inkasovali na zlom teréne dva góly z pokutových kopov. Odveta je na programe 21. novembra v Nitre (17.00 h).

Víťaz finálového 2. predkola postúpi do play off, kde sa pobije o miestenku do osemfinále vyraďovacej fázy, pričom za súpera v ňom už dostane dorastencov klubu účinkujúceho v mužskej Lige majstrov.

1. zápas 2. predkola Youth League 2017/2018:

FC Šachťor Soligorsk – FC Nitra 2:0 (0:0)

Góly: 52. Kucepalov (z 11 m), 55. Bal (z 11 m)

zostava Nitry: Baláži – Fabiš, Kóša, Richtárik, Paľo – Guláš, Pajer (70. Kubica), Macho, Chobot – Šútorík (61. Vrábel) – Fábry

„Výkon oboch mužstiev bol poznačený terénom, ktorý bol na hranici regulárnosti. Napriek tomu, obe mužstvá sa snažili kombinovať, ale bolo tam cítiť tú nestabilitu na ploche. Presadiť sa v útočnej fáze bolo náročné. Najviac ma mrzia štyri nepremenené šance. Aj keď výsledok nie je dobrý, ale považujem ho stále za otvorený. Myslím si, že pri troche šťastia máme silu na to, aby sme sa v domácom zápase pobili o postup.“povedal pre klubový web, tréner Nitry, Martin Babinec.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM