Webnoviny - Futbal

Miroslav Stoch si pochvaľuje turecký legionársky chlebíček

"Je to doslova fantázia. Nikdy by som nepovedal, že na začiatku decembra budem ´venčiť´ psa a vonku bude viac ako dvadsať stupňov,“ pochvaľuje slovenský futbalista Miroslav Stoch.

(WEBNOVINY) – Slovenský reprezentant Miroslav Stoch si pochvaľuje prestup do tureckého veľkoklubu Fenerbahce Istanbul, ktorý bol preňho prínosný z futbalovej stránky, vyhovuje mu však i miestna klíma. V období, keď väčšia časť Európy zažíva mrazivé počasie, v Istanbule sa ortuť teplomeru pohybuje na príjemných jarných hodnotách.

„Je to doslova fantázia. Nikdy by som nepovedal, že na začiatku decembra budem ´venčiť´ psa a vonku bude viac ako dvadsať stupňov. Pritom, keď volám domov, až ma striasa od zimy,“ povedal technicky disponovaný krídelník pre svoju oficiálnu internetovú stránku. Odchovanec FC Nitra si príjemné počasie vychutnáva v čase osobného voľna predovšetkým na prechádzkach so svojim štvornohým miláčikom Buddym. "Chodíme s ním do neďalekého parku. Treba využiť počasie, lebo zima určite príde aj sem. Možno trochu neskôr, ale už varujú, že nastane ochladenie,“ uviedol 21-ročný Stoch.

Prvý slovenský futbalista, ktorý sa mohol pochváliť seniorským kontraktom s FC Chelsea, hosťoval v ostatnej sezóne v holandskom FC Twente, kde patril k najlepším hráčom tímu i celej Eredivisie. „The Blues“ sa však neprezentovali dôrazným záujmom o udržanie si jeho služieb, interes vyjadrilo viacero iných európskych mužstiev. Stoch si napokon vybral Fenerbahce, ktoré je s 87 trofejami najúspešnejším tureckým klubom. Účastník majstrovstiev sveta 2010 v Juhoafrickej republike sa s tímom dohodol na štvorročnej zmluve, Chelsea inkasovala odstupné 5,5 milióna eur.

Náročný fanúšik Fenerbahce požaduje po neúspechu v pohárovej Európe od svojich miláčikov jednoznačný útok na titul, čo si uvedomuje i Miroslav Stoch: „Ideme krok za krokom, podarilo sa nám vyhrať ťažký zápas v malom istanbulskom derby na ihrisku Beledyiesportu, teraz nesmieme poľaviť, pretože Karabükspor (nedeľňajší súper Fenerbahce, pozn.) nadelil v minulom kole ´päťku´, takže určite sú silní.“ Fenerbahce patrí po 14 zápasoch štvrtá priečka v priebežnom hodnotení Süper Lig, keď za vedúcim Trabzonsporom zaostáva o deväť bodov, no má zápas k dobru.

Miroslav Stoch sa už teší na krátku dovolenku, ktorú si medzi sviatkami vyplní pobytom na rodnom Slovensku. „Dva dni pred Vianocami hráme ešte zápas Tureckého pohára. Dovolenka sa mi skončí krátko po Novom roku,“ uzavrel víťaz Ceny Petra Dubovského pre najlepšieho slovenského futbalistu do 21 rokov za rok 2009.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM