Marek Šebeňa Rôzne

Minister Jahnátek v Nitre

Minister Jahnátek ako bývalý riaditeľ Plastiky Nitra sa vracia k riešeniu problémov plastikárskeho priemyslu.

SLOVENSKÝ PLASTIKÁRSKY KLASTER privíta dňa 27.10.2009 Ministra hospodárstva SR Doc.Ing. Ľubomíra Jahnátka na pôde členskej spoločnosti Visteon Interiors Slovakia s.r.o. v priemyselnom parku v Nitre.

Minister prijal pozvanie klastra , ktorý ho oboznámi so svojou činnosťou, cieľmi a strategickými plánmi v oblasti plastikárskeho priemyslu na celom území SR.

Klaster bol založený v marci 2009 ako združenie právnických osôb. Od tohto obdobia rozšíril svoju členskú základňu na 31 členov, medzi ktorých okrem výrobných spoločností patria aj stredné a vysoké školy, vzdelávacie inštitúcie a pridružené nevýrobné spoločnosti pôsobiace na trhu plastov.

Pozvanie na stretnutie prijal aj primátor mesta Nitra Doc.Ing. Jozef Dvonč, CSc., ktorý rovnako podporuje rozvoj priemyslu v Nitrianskom regióne.

Cieľom stretnutia je nielen prezentovať činnosť klastra, ale hlavne poukázať na problémy plastikárskeho priemyslu, ktorých efektívne riešenie vidí klaster v spoločnom postupe združených spoločností za podpory verejnej správy.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM