Aktualizované Lucia Lauková Krimi

MIMORIADNA SPRÁVA: V Tlmačoch sa zrazil rýchlik s asi 500 cestujúcimi s dodávkou

K hrozivo vyzerajúcej dopravnej nehode došlo na železničnom priecestí v Tlmačoch. Vo vlaku sedelo asi 500 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku MIMORIADNA SPRÁVA: V Tlmačoch sa zrazil rýchlik s asi 500 cestujúcimi s dodávkou
5
Galéria
Zdroj: HaZZ

K dopravnej nehode dodávky s rýchlikom došlo vo štvrtok dopoludnia na železničnom priecestí v Tlmačoch. V rýchliku sedelo zhruba 500 cestujúcich, z ktorých sa nikto pri nehode nezranil. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

„Zranenia utrpel vodič dodávky, ktorému hasiči poskytli predlekársku prvú pomoc a odovzdali ho do rúk zdravotníkov,“ uviedla Farkasová.

K zrážke došlo krátko po 11.00 h na chránenom železničnom priecestí. „54-ročný vodič z Tlmáč z doposiaľ presne nezistených príčin vošiel na železničné priecestie v čase, keď po koľajniciach prechádzal rýchlik, smerujúci do Košíc, ktorý ho zachytil v zadnej časti. Podľa prvotných zistení malo byť svetelné a zvukové signalizačné zariadenie funkčné,“ povedala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Vodiča záchranári previezli do nemocnice v Leviciach, rušňovodič sa nezranil. „Dychová skúška u obidvoch účastníkov bola negatívna. Škodu, ktorá pri zrážke vznikla, doposiaľ nevyčíslili,“ ukončila Bruchterová.

Foto: ilustračné

FOTO: V Tlmačoch sa zrazil rýchlik s asi 500 cestujúcimi s dodávkou
5
Galéria
Zdroj: HaZZ
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM