Rôzne Tlačové správy

Milovníci piva, tešte sa! Krčmári z Nitrianskeho kraja vyberali jarný špeciál

Značka Corgoň pripravuje pre svojich štamgastov jarný špeciál. Krčmári z Nitrianskeho kraja vyberali z dvoch vzoriek pív. Víťaza zatiaľ nepoznáme, no obe chute sú svojím spôsobom originálne.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci piva, tešte sa! Krčmári z Nitrianskeho kraja vyberali jarný špeciál
18
Galéria
Zdroj: AMI Communications Slovakia

Corgoň pokračuje v tradícii obľúbených pivných špeciálov. Tohtoročný jarný je výnimočný tým, že ho pre svojich štamgastov vyberali priamo krčmári z Nitrianskeho kraja. Slávnostný výber sa uskutočnil vo štvrtok 23. februára 2017 v pivovare v Hurbanove a redakcia Dnes24.sk bola pri tom.

Rozhodovali domáci krčmári

„Corgoň je pivom, ktoré má v segmente Horeca svojich stabilných konzumentov. Sme presvedčení, že práve krčmári sú tí, ktorí svojich štamgastov dokonale poznajú a vedia, čo im chutí. Preto sme sa zodpovednú úlohu – vybrať jarný špeciál pre Corgoňa – rozhodli zveriť práve im,“ povedala Simona Majerská, brand manažérka značky Corgoň.

Pôvod piva Corgoň siaha do 19. storočia v Nitre, a tak možnosť vyberať prvý krčmársky špeciál prirodzene dostali práve krčmári z Nitrianskeho kraja. Postupne sa prestížnej výsady zhostia aj krčmári z ďalších slovenských regiónov.

Originálne chute

Príprava jarného Corgoň špeciálu začala už na jeseň minulého roka. Pivovarníci navarili viac ako desať vzoriek, z ktorých nakoniec zostali dve – Chinook a Cascade. Pri chmelení bol v oboch vzorkách použitý chmeľ typu Aurora a Mandarina, ktorý v jednom pive doplnil americký chmeľ Chinook a v druhom Cascade.

Obchodný sládok hurbanovského pivovaru Karol France nám pri prezentácii priblížil vznik oboch vzoriek piva, ich vlastnosti a, samozrejme, nechýbali ani pravidlá správnej degustácie. „Pri týchto pivách sa ich chuťový profil naplno prejaví až po dopití. Chmeľu Aurora je v oboch receptúrach práve toľko, aby mali s klasickou dvanástkou rovnaký horký základ, ale aby zároveň mohli vyznieť nové americké chmele. Chmeľ Chinook dodáva pivu citrusovú, korenistú až živicovú arómu, Cascade sa vyznačuje kvetovou, citrusovou a korenistou vôňou," vysvetľuje Karol France.

Zdroj: AMI Communications Slovakia

Tajná voľba

Po úvodných informáciách sme sa spolu s krčmármi presunuli do profesionálnej degustačnej miestnosti pivovaru, kde sa uskutočnila ochutnávka. Každý dostal pred seba dve vzorky piva, ktoré boli zámerne načapované v tmavých pohároch, aby sa krčmári nezameriavali na farbu piva, ale na jeho vôňu a chuť.

Po dôkladnej degustácii oboch vzoriek si krčmári museli v tajnom hlasovaní vybrať jednu z nich. Ochutnala aj naša redakcia.

Chinook nám prišiel dosť aromatický s výraznejšou sladkastou chuťou aj vôňou. Chuť Cascade bola podľa nás horkejšia a zemitejšia, takže by sme sa priklonili k tejto vzorke.

Víťaza sa dozvieme v apríli

Či vzorka Cascade vyhrala aj medzi krčmármi sa dozvieme prvý aprílový týždeň, kedy sa limitovaná edícia objaví na stoloch pubov a krčiem. O aký typ piva pôjde, zostáva zatiaľ prekvapením. Istý je len názov – Corgoň Krčmársky špeciál.

Koncom marca bude na profile značky Corgoň na sociálnej sieti Facebook zverejnené exkluzívne video z krčmárskej ochutnávky, a odštartuje tam aj tipovacia súťaž. Fanúšikovia Corgoňa budú môcť hádať, ktorý z dvoch špeciálov bude napokon piť celé Slovensko.

Jarný Corgoň Krčmársky špeciál vyberali:

  • Martin Kriššák / Heaven Pub, Poľný Kesov
  • Milan Lešický / Hostinec u Tatiho v Nitre
  • Ľuboš Baby / Sieť prevádzok Velba, Nitriansky kraj
  • Jana Polkanová / Pohostinstvo Papuča, Sereď
  • Ivan Marček / Piváreň Pohoda, Šaľa
Výber jarného špeciálu Corgoň v Hurbanove
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM