Rastislav Búgel Hokej

Miláčik publika a ťahúň tímu na odchode: Jozef Stümpel oblečie dres Vítkovíc!

Skúsený útočník Jozef Stümpel odchádza z Nitry a v hokejovej kariére bude pokračovať v českej extralige. Jeden z najlepších centrov v histórii Slovenska sa dohodol na angažmáne s klubom HC Vítkovice Steel, zmluvu by mal podpísať v najbližších hodinách.

Ilustračný obrázok k článku Miláčik publika a ťahúň tímu na odchode: Jozef Stümpel oblečie dres Vítkovíc!
Foto: Rastislav Búgel

Štyridsaťtriročný Stümpel trénoval počas letnej prípravy v Nitre, kde sa v roku 2012 vrátil po dlhoročnom pôsobení v zámorskej NHL a európskych súťažiach, ale ponúknutú zmluvu nepodpísal a časom dal najavo, že prestúpi do zahraničia. Nakoniec zamieril k západným susedom. „Už som vnútorne naladený na Vítkovice. Česká extraliga je kvalitná súťaž. Je pravda, že zavážilo i to, že si v nej zahrám s bývalým spoluhráčom a dobrým kamarátom z tímu NHL Florida Panthers Rosťom Oleszom,“ povedal pre Šport majster sveta z Göteborgu.

Rodinne založený typ bude v Ostrave väčšinu času vzdialený od manželky Martiny a troch detí, ktoré budú chodiť do školy v Trnave. „Prináša to hokej, ale Vítkovice zase nie sú tak ďaleko. Stále mám chuť pokračovať vo vrcholovom hokeji, verím, že rodina ma v tom podporí,“ doplnil.

Stümpel si už v českej extralige zahral spolu s kamarátom Žigmundom Pálffym za pražskú Slaviu počas vylúkovej sezóny v NHL 2004/2005. Po skončení kariéry 44-ročného útočníka Litvínova Martina Ručinského sa stane najstarším hráčom v najvyššej českej súťaži.

Podľa manažéra Vítkovíc Petra Husičku nie je príchod 106-násobného slovenského reprezentanta do ostravského klubu ešte uzavretou záležitosťou. „Rokujeme s viacerými hráčmi, to je fakt, ale keď som si prečítal, že Jozefov prestup k nám je hotovou vecou, prišlo mi to zábavné. Celkom ma to rozosmialo,“ uviedol pre portál iSport.cz Husička, ktorý na ďalšie otázky ohľadom Stümpelovho prestupu odpovedať nechcel.

Bývalý hráč Bostonu, Los Angeles či Floridy sa na sklonku kariéry vrátil do Nitry, aby pre rodné mesto spoločne s ďalšími skúsenými svetobežníkmi vybojoval historicky prvý slovenský titul v extralige. Ten sa však hráčom spod Zobora nepodarilo získať. „Priznávam, po tejto i vlaňajšej sezóne som bol veľmi sklamaný. Ktovie, či sa niekedy zíde v Nitre mužstvo, aké sme mali v uplynulej sezóne. Nepostup do finále je neúspech. Každý má na ňom podiel viny, vrátane trénera Antonína Stavjaňu pri koučingu. To si musíme každý priznať,“ dodal pre Šport kreatívny center s výbornou finálnou prihrávkou.

Jozef Stumpel ostáva pod Zoborom
11
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM