Rastislav Búgel Samospráva

Miesto, kde vyrastali hokejbalové talenty: Ihrisko za Dominom zatiaľ nebude slúžiť na parkovanie úradníkov

Detské ihrisko za Centrom voľného času (CVČ) Domino v Nitre zatiaľ nebude slúžiť ako parkovisko pre zamestnancov okresného úradu (OÚ). Mestské zastupiteľstvo nevyhovelo žiadosti Ministerstva vnútra SR, ktoré chcelo na nevyužívanom ihrisku zriadiť 32 parkovacích miest pre úradníkov.

Ilustračný obrázok k článku Miesto, kde vyrastali hokejbalové talenty: Ihrisko za Dominom zatiaľ nebude slúžiť na parkovanie úradníkov
Zdroj: TASR

Takto sa malo aspoň čiastočne odbremeniť parkovisko pred budovou OÚ, kde sa po zriadení klientskeho centra v rámci reformy ESO podstatne zvýšila koncentrácia áut aj ľudí. Ministerstvo si ihrisko chcelo prenajať na desať rokov, pričom výška ročného nájomného mala byť 1640 eur.

Radšej rekonštrukcia

Viacerým mestským poslancom sa však nepozdávala myšlienka, že by ihrisko v centre mesta malo, aj keď iba dočasne, slúžiť ako parkovisko. „Ak to schválime, tak je to zabitá plocha a nikdy tam už ihrisko nebude,“ myslí si poslanec Miloslav Hatala. Rovnaký názor má aj ďalší z mestských poslancov Miloš Dovičovič. Podľa jeho slov by sa mesto malo skôr zamýšľať nad tým, ako nevyužívané ihrisko zrekonštruovať a opätovne uviesť do prevádzky. „V žiadnom prípade neodporúčam brať ihrisko, ktoré má slúžiť deťom a ktoré by po rekonštrukcii aj slúžiť mohlo. Preto by sme mali podporiť vyčlenenie finančných prostriedkov na to, aby sme postupnými krokmi, cez projektovú dokumentáciu a následnú realizáciu, vrátili tomuto ihrisku jeho pôvodný účel,“ skonštatoval.

Legendárne ihrisko

S prenájmom detského ihriska nesúhlasí ani poslanec Ján Greššo, podľa ktorého je už v súčasnosti jasne viditeľná potreba znovu pri CVČ Domino sprevádzkovať športovú plochu. „Nevidím priestor na to, aby tam na pár mesiacov vzniklo parkovisko a potom sme sa zaoberali rekonštrukciou ihriska. Deti by sa tu v rámci svojej mimoškolskej činnosti mohli a mali hrávať. Tá potreba tu je. A myslím, že si treba uvedomiť aj skutočnosť, že to je legendárne ihrisko. Tu sa hrávala hádzanárska liga, tu sa hrávala hokejbalová liga, tu sa hrával Stümpel Cup, ktorý je už tiež legendárny. To je jedno z ihrísk, ktoré má naozaj svoju históriu a malo by mať aj svoju budúcnosť,“ povedal.

Problém má aj Výbor

S prenajatím ihriska a jeho využívaním na parkovanie má problém aj Výbor mestskej časti Staré Mesto. Podľa jeho predsedu Jána Vanča by si ministerstvo vnútra mohlo svoje problémy riešiť prenajatím iných plôch. Napríklad krajnice pri objekte bývalého pivovaru. Nitrianske mestské zastupiteľstvo napokon o prenájme ihriska nehlasovalo a svoje rozhodnutie odložilo. Malo by sa ním zaoberať na niektorom zo svojich budúcich zasadnutí.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM