Veronika Kalinová Krimi

Miesto, kde si dajte extra bacha: TOTO je najnehodovejší úsek v celom kraji!

V Nitrianskom kraji sa len za minulý rok udialo vyše 1 600 nehôd. Existuje však miesto, na ktorom by ste si mali dať extra pozor. Došlo totiž na ňom k najvyššiemu počtu búračiek.

Ilustračný obrázok k článku Miesto, kde si dajte extra bacha: TOTO je najnehodovejší úsek v celom kraji!

„Za obdobie od 1.1. do 31.12.2013 bolo zaevidovaných 1 638 dopravných nehôd,“ povedala Renáta Čuháková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre. Dopravných nehôd s následkami na zdraví bolo podľa jej slov až 612. „Pri týchto dopravných nehodách bolo usmrtených 21, ťažko zranených bolo 114 a ľahko zranených bolo 681,“ pokračovala hovorkyňa.

Na niektorých miestach sa stávalo búračiek menej, na niektorých viac. A na jednom úseku došlo v minulom roku k úplne najvyššiemu počtu havárií. „Za najnehodovejší možno v roku 2013 označiť úsek na ceste I/64. Konkrétne sa jedná o úsek medzi 65 km a 67,15 km v okrese Nitra, kde došlo až k 11 dopravným nehodám,“ prezradila Renáta Čuháková. Ide o frekventovanú časť cesty z Krškán smerom do centra mesta Nitry, na ktorej sa nachádza viacero odbočiek smerom na Čermáň, do nitrianskej nemocnice či na autobusovú a železničnú stanicu.

Medzi hlavné príčiny dopravných nehôd v minulom roku patrí podľa Čuhákovej porušenie povinnosti vodiča v 693 prípadoch. „Ďalej to bola nedovolená rýchlosť jazdy pri 260 nehodách a 134 nehôd spôsobila nesprávna jazda cez križovatku,“ dodala na záver hovorkyňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM