Rastislav Búgel Hokej

Michal Valent po reprezentačnej premiére: Hralo sa nám dobre, domov odchádzame so vztýčenou hlavou

Slovenská hokejová reprezentácia cez víkend odohrala vo Švajčiarsku tradičný Arosa Challenge. V poslednom zápase sa v slovenskej bráne predstavil Michal Valent.

Ilustračný obrázok k článku Michal Valent po reprezentačnej premiére: Hralo sa nám dobre, domov odchádzame so vztýčenou hlavou
Zdroj: TASR

Brankár HK Nitra si tak užil svoju reprezentačnú premiéru, keď kryl slovenskú bránu vo finálovom zápase proti domácemu celku Švajčiarska. V prvej tretine Slováci odohrali vyrovnanú partiu, Valent im spoľahlivo kryl chrbát.

V druhom dejstve domáci celok zapol na plné obrátky, a tak mal aktuálny nitriansky brankár plné ruky práce. V 30.minúte síce za našu reprezentáciu skóroval Kudrna, no o necelú minútu už Valent vyťahoval prvý puk spoza svoj chrbát, aby o minútu neskôr zažil podobnú situáciu znova. Podarilo sa mu vychytať niekoľko stopercentných šancí a tak držal slovenskú reprezentáciu na dostrel.

V úvode tretej tretiny Slovensko vyrovnalo zásluhou Skalického (2:2). Valent opäť v bráne čaroval. Vychytal trestné strieľanie Hofmanna a tak sa aj jeho zásluhou zápas dostal do predĺženia. V ňom gól nepadol a rozhodlo sa až po sérii samostatných nájazdov.

Valentovi pri prvom nájazde domáceho celku pomohla horná žŕdka, Bakoš premenil a slovenská reprezentácia sa dostala do vedenia. Michal Valent však nestačil na ďalších dvoch švajčiarskych hokejistov, ktorí umiestnili puk na zhodné miesto pod hornou žŕdkou. Michal Valent si tak v reprezentačnom drese vychutnal premiérový štart, no bez víťazného konca.

Michal Valent, brankár SR a debutant v národnom drese: „Dobre sa mi chytalo, zápas sme hrali vo výbornej atmosfére. Určite máme za sebou kvalitné stretnutie, škoda len, že nám to v nájazdoch nevyšlo. Domov ale môžeme odísť so vztýčenou hlavou, absolvovali sme dobrý turnaj.“

Zdroj: Nitra24/ TASR

FOTO: Michal Valen po reprezentačnej premiére
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM