Rastislav Búgel Samospráva

Mestský úrad s modernými zmenami: Chystá sa elektronizácia služieb

Nitrianska radnica chce v priebehu tohto roka dokončiť projekt elektronizácie služieb mestského úradu. Náklady na vybudovanie nového integrovaného systému sú vo výške 2,3 milióna eur. Sumu 2 185 000 eur sa mestu podarilo získať z fondov Európskej únie (EÚ) v rámci výzvy eMestá.

Ilustračný obrázok k článku Mestský úrad s modernými zmenami: Chystá sa elektronizácia služieb
Zdroj: Dnes24.sk

Zvyšok uhradí zo svojho rozpočtu. Cieľom projektu je zavedenie nových moderných elektronických služieb, ktoré poskytnú obyvateľom mesta vyšší komfort pri vybavovaní svojich záležitostí, ľahší kontakt s mestským úradom či sledovanie stavu vybavovania žiadostí. Po úspešnej realizácii budú môcť ľudia mnohé úradné záležitosti vybavovať elektronicky, rýchlejšie a jednoduchšie. Projekt by mal okrem zlepšenia služieb priniesť aj celkové zefektívnenie práce mestského úradu.

„Existujúci elektronický systém úradu bude aktualizovaný pre konkrétne špecifické potreby jednotlivých odborov a útvarov. Pre občanov bude k dispozícii 150 služieb. Spustenie systému je naplánované na september tohto roku,“ informovala radnica.

Mesto chcelo do budovania elektronizácie služieb pôvodne zahrnúť aj projekt mestskej karty, o ktorom sa v Nitre hovorí už niekoľko rokov. Podľa slov prednostu mestského úradu Igora Kršiaka však projekt eMestá nie je možné spojiť so zavádzaním karty. Radnica preto plánuje na tomto zámere pracovať oddelene. Mestská karta má obyvateľom Nitry ponúkať výhody pri platení vo vybraných obchodoch, pri vstupe na športoviská či kultúrne podujatia. Zároveň má slúžiť aj ako platobná karta pri platení za parkovanie, za cestovné v mestskej autobusovej doprave a podobne.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM