Samospráva

Mestskú časť Chrenová čakajú investície: Peniaze potečú do dopravy i infraštruktúry

Nitriansku mestskú časť Chrenová čakajú v roku 2018 viaceré investície do dopravy i verejného osvetlenia.

Ilustračný obrázok k článku Mestskú časť Chrenová čakajú investície: Peniaze potečú do dopravy i infraštruktúry
Zdroj: TASR

Ako uviedol mestský poslanec Štefan Štefek, výbor mestskej časti má k dispozícii 200.000 eur, z ktorých plánuje financovať 19 nových projektov.

Ako uviedol, časť financií pôjde na vypracovanie projektových dokumentácií. Pripravovať sa budú napríklad priechody pre chodcov na Levickej a Hlavnej ulici. Projektovať sa bude aj úprava križovatky ulíc Levická a Vrábeľská. „Navrhli sme vyhotoviť aj projektovú dokumentáciu k rozšíreniu miestnej komunikácie Nábrežie mládeže pri základnej škole. Každé ráno tu pri príchode detí do školy vznikajú kolízne situácie a tento stav nemôžeme nechať bez povšimnutia,“ povedal Štefek.

Ďalšie investície budú podľa jeho slov smerovať aj do opráv chodníkov i do nových prvkov na detských ihriskách. Pokračovať sa bude aj v dobudovaní verejného osvetlenia, naplánovaná je aj výstavba nového parkoviska na Ždiarskej ulici.

V tomto roku sa bude v mestskej časti Chrenová pokračovať aj vo výstavbe nového cintorína. Naplánované sú aj investície do výstavby novej cyklotrasy, ktorá bude od Triedy Andreja Hlinku až po neďalekú obec Golianovo. „Sme veľkými dlžníkmi materských škôl na Štiavnickej a Topoľovej ulici, kde sa nám nepodarilo presadiť zateplenie strechy a obvodového plášťa. Zostáva to však pre nás prioritou a pri dobrej finančnej kondícii mesta sa určite podarí zrealizovať aj tieto projekty,“ dodal Štefek.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM