Aktualizované Rastislav Búgel Krimi

Mestská polícia pod Zoborom: Podľa poslancov potrebuje zlepšiť svoje vybavenie

Náčelník nitrianskej mestskej polície (MsP) Erik Duchoň pripraví novú koncepciu rozvoja MsP, spolu s návrhom jej personálneho a materiálneho vybavenia.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia pod Zoborom: Podľa poslancov potrebuje zlepšiť svoje vybavenie
Foto: Rastislav Búgel

Takúto úlohu dalo náčelníkovi MsP mestské zastupiteľstvo a podľa poslanca Jána Grešša je reakciou na vysoký výskyt trestných činov a činov proti majetku obyvateľov mesta. „Je nutné vypracovať novú koncepciu rozvoja mestskej polície, aby jej príslušníci boli schopní vo zvýšenej miere zabezpečiť dodržiavanie verejného poriadku a bezpečnosť obyvateľov mesta,“ skonštatoval Greššo, ktorý vypracovanie novej koncepcie rozvoja MsP v Nitre navrhol.

Mestské zastupiteľstvo jeho návrh napokon podporilo aj napriek tomu, že niektorým poslancom sa nepáčil.

Pripomínali, že vypracovanie novej koncepcie by malo zmysel vtedy, keby mesto malo na vybavenie MsP vyčlenené zdroje vo svojom rozpočte.„Ak povieme A, mali by sme povedať aj B a zamyslieť sa nad tým, či máme peniaze na nové bezpečnostné kamery, alebo na vybavenie pre mestských policajtov,“ myslí si poslankyňa Renáta Kolenčíková. Podľa Grešša je potrebné postupovať opačne a najprv si v rámci novej koncepcie určiť, čo MsP na zlepšenie svojej činnosti potrebuje a potom na konkrétne účely hľadať v rozpočte peniaze. „Musíme predsa vedieť, ako chceme ďalej v tomto meste napredovať. Nemôžeme žiadať zlepšenie práce MsP, keď sme jej náčelníkovi už viac ako rok nedovolili kúpiť ani jedno auto,“ skonštatoval Greššo.

Foto:ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM