Rastislav Búgel Kultúra

Mestská hala ožije benefičným koncertom: Výťažok pôjde na opravu Nitrianskeho hradu!

V Mestskej hale sa aj tento rok uskutoční benefičný koncert Hoj, vlasť moja. Výťažok poputuje na opravu nitrianskeho hradu.

Ilustračný obrázok k článku Mestská hala ožije benefičným koncertom: Výťažok pôjde na opravu Nitrianskeho hradu!
Zdroj: Dnes24.sk

Pri príležitosti štátneho sviatku, Dňa Ústavy Slovenskej republiky, sa pod záštitou predsedu Národnej rady Pavla Pašku uskutoční v piatok 5. septembra o 19:00 hodine v Mestskej hale na Klokočine v Nitre benefičný koncert Hoj, vlasť moja.

Množstvo umelcov

V programe budú účinkovať Diabolské husle Jána Berkyho Mrenicu ml., Orchester ľudových nástrojov Slovenského rozhlasu v Bratislave pod vedením Miroslava Dudíka a Petra Uličného. „Divákom sa predstavia sólisti Jolana Fogašová, Jana Bernáthová, Darinka Laščiaková, Martin Babjak, Otokar Klein, Ján Babjak a Dušan Jarjabek. Spoluúčinkovať budú nitrianske spevácke zbory Nitria, Gloria, Lipka, Dúha pri ZUŠ J. Rosinského v Nitre, Katedrálny spevokol Emerám a Nitriansky evanjelický spevokol,“ informuje Ľudmila Synaková.

Ľudové piesne a árie

Diváci sa budú môcť započúvať do diel našich a svetových majstrov. Na úvod zaznie v zborovom prevedení hymnická pieseň Mikuláša Schneidra – Trnavského Hoj, vlasť moja a Aká si mi krásna Eugena Suchoňa. „V rámci bohatého programu sólisti zaspievajú ľudové piesne a tiež operné a operetné árie. Na záver si všetci spoločne zaspievajú Pieseň o rodnej zemi,“ informuje Synaková.

Peniaze na rekonštrukciu

Koncert organizuje Mesto Nitra a Nadácia Konštantína Filozofa v Nitre. Autorom a dramaturgom programu koncertu je Ladislav Švihel. „Vstupné na podujatie je dobrovoľné. Finančné prostriedky budú použité na opravu Nitrianskeho hradu,“ informuje Ľudmila Synaková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM