Lucia Lauková Šport

Mesto vyčlenilo takmer pol milióna na šport: Dotácie dostanú kluby aj podujatia

Šport v Nitre dostane finančnú injekciu takmer 500-tisíc eur. Najviac z celej sumy pôjde na prenájom tréningových objektov a úhrady za energiu.

Ilustračný obrázok k článku Mesto vyčlenilo takmer pol milióna na šport: Dotácie dostanú kluby aj podujatia
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianska radnica podporí v roku 2018 športové kluby, jednotlivcov i konkrétne športové podujatia sumou takmer 500 000 eur. Mesto v rámci rozvoja telesnej kultúry vyčlenilo dotácie na mládežnícky i vrcholový šport.

Kam pôjde najviac peňazí?

Nitrianske mestské zastupiteľstvo na svojom januárovom zasadnutí vyčlenilo najviac zdrojov na prenájom tréningových objektov a úhrady za energiu. Celkovo pôjde na tento účel viac ako 200 000 eur.

Dotácie pre kluby

Ako informovala radnica, ďalšie dotácie budú smerovať do mládežníckeho športu. Kolektívy z 12 športových klubov získajú spolu 121 000 eur, na individuálny šport pôjde ďalších takmer 50 000 eur. Na podporu vrcholového športu vyčlenilo mesto vyše 75 000 eur, z ktorých pôjde 50 000 eur na dotácie pre kolektívne a 25 400 eur pre individuálne športy.

Podpora športových podujatí

Radnica okrem toho podporí aj rôzne športové podujatia. O dotáciu sa v tomto roku uchádzali organizátori 45 zápolení, turnajov, majstrovstiev a ďalších podujatí. Magistrát z nich podporí 27 akcií sumou 29 300 eur. Ďalších 15 500 eur mesto vyčlení na podporu 42 menších športových projektov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM