Správy

Mesto sa rozhodlo šetriť: ZRUŠILO distribúciu Radničných novín do domácností

Radnica okresala pôvodný 40-tisícový náklad Radničných novín na minimum. K dispozícii ostávajú na niekoľkých odberných miestach.

Ilustračný obrázok k článku Mesto sa rozhodlo šetriť: ZRUŠILO distribúciu Radničných novín do domácností
Zdroj: Mesto Nitra

Mesto Nitra zrušilo distribúciu svojho mesačníka Radničné noviny. „Po novom sú mestské noviny dostupné na desiatkach odberných miest po celej Nitre,“ informovalo vedenie mesta.

Kde nájdete noviny?

Pokiaľ by ste si chceli prečítať Radničné noviny v tlačenej podobe, zoznam lokalít, kde ich môžete získať, nájdete na prehľadnej online mape.

„Zosieťovali sme naše mestské priestory, ktoré ľudia navštevujú. Mestský úrad, Turistické informačné centrum, kultúrne domy a športoviská. Naďalej noviny nájdete v predajniach Nitrazdroj. Postupne chceme pridať mestské polikliniky,“ prezradilo mesto Nitra s tým, že noviny si môžete vyzdvihnúť počas otváracích hodín prevádzok a v kultúrnych domoch zasa počas podujatí.

Radnica by chcela v najbližšej dobe dostať noviny aj do autobusov mestskej hromadnej dopravy.

Prečítajte si tiež

Do domácností ich už nedoručujú

Záujemcovia si noviny môžu prečítať aj online, po kliknutí na TENTO odkaz.

Prečo sa mesto rozhodlo skončiť s distribúciou Radničných novín do domácnosti? „Dôvod je jednoznačný. Ako všetky mestá na Slovenku, aj Nitra rieši dopady inflácie. Šetrenie sa prirodzene dotklo aj novín. Z pôvodného 40-tisícového nákladu sme v januári klesli na náklad 5-tisíc kusov. Postupne s rozširovaním odberných miest by sme chceli náklad navýšiť o niekoľko tisíc výtlačkov,“ vysvetľuje radnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM