Lucia Lauková Samospráva Samospráva

Mesto pripravuje SMS-parkovné: Cenu lístka ešte nepoznajú

Mesto pripravuje službu na spoplatnenie parkovného pomocou SMSky už dlhšiu dobu. Súťaž na predkladanie ponúk sa však onedlho ukončí.

Ilustračný obrázok k článku Mesto pripravuje SMS-parkovné: Cenu lístka ešte nepoznajú
Foto: Rastislav Búgel

SMS parkovanie v Nitre je ešte stále tak trochu hudbou budúcnosti. O pár mesiacov sa možno dozvieme konečný verdikt.

Vyhlásia ponukové konanie

Mesto musí nájsť vhodného uchádzača o zavedenie tejto služby. Súťaž už čoskoro bude končiť spýtali sme sa prednosu mesta Igora Kršiaka, kedy by sme mohli spoznať vhodného kandidáta pre zriadenie sms parkovania.„Po sumarizovaní súťažných podkladov pravdepodobne koncom tohto alebo začiatkom budúceho týždňa bude vyhlásené ponukové konanie na predloženie ponuky na zavedenie sms parkovného.“in­formuje nás Igor Kršiak.

Cenu nepoznajú

„Pravdepodobne do konca februára 2016 bude súťaž uzatvorená a ak bude vybraný víťazný uchádzač, budeme s ním rokovať na spustení prevádzky sms parkingu , cca do 2 mesiacov.“ informoval nás prednosta mesta Igor Kršiak. Mesto zatiaľ nevie aká bude cena parkovného.„Cenu sms parkovného bude musieť byť schválená v MZ, takže neviem na akej úrovni bude, MsÚ pripraví určite alternatívny návrh cien.“ povedal Kršiak.

Čaká ich viacero úloh

Na to aby v meste fungovala táto služba úhrady parkovania nestačí však len nájsť vhodného uchádzača. „Mesto nevyčleňuje zatiaľ žiadne prostriedky, závisieť to bude od ponuky uchádzačov. Pre riadenie systému sms parkovania bude potrebné doplniť dopravné značenie o dodatkové tabule a pre MsP zabezpečiť elektronické prostriedky na komunikáciu a kontrolu.“ dodal Igor Kšiak, prednosta MsÚ Nitra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM