Lucia Lauková Samospráva

Mesto poskytne dotácie na kultúrne podujatia: TOUTO sumou podporí vybrané projekty

Radnica prerozdelila dotácie na rozvoj kultúrneho života v našom meste. Pozrite si, ktoré projekty podporí a v akej výške dostali finančné prostriedky.

Ilustračný obrázok k článku Mesto poskytne dotácie na kultúrne podujatia: TOUTO sumou podporí vybrané projekty
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianska radnica podporí sumou 29 000 eur vybrané projekty zamerané na ochranu a šírenie kultúrnych hodnôt. Ako informoval magistrát, „o dotácie sa uchádzalo celkovo 37 žiadateľov, medzi ktorými boli divadlá, občianske združenia, umelecké spoločnosti, firmy, školy a ďalšie inštitúcie.“

Celková hodnota projektov je viac ako 1,2 milióna eur. Uchádzači o dotáciu žiadali od mesta podporu vo výške takmer 280 000 eur. Radnica na základe rozhodnutia mestského zastupiteľstva podporí 27 projektov.

Najvyššiu dotáciu v hodnote 8 000 eur sa podarilo získať Asociácii Divadelná Nitra na 25. ročník medzinárodného divadelného festivalu.

Dramatické umenie podporia aj dotácie, ktoré sa podarilo získať Divadlu Andreja Bagara na prípravu inscenácií Pyramída a Scapinove šibalstvá. Granty získalo aj Staré divadlo Karola Spišáka i združenie Priatelia Starého divadla v Nitre.

Okrem divadelného umenia podporí mesto Nitra aj ďalšie kultúrne aktivity. Sú medzi nimi rôzne koncerty, hudobné festivaly, univerzitné i ľudové slávnosti či literárne a filmové podujatia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM