Aktualizované Lucia Lauková Samospráva

Mesto plánuje zvýšiť bezpečnosť: Dražovce budú mať samostatné pracovisko mestskej polície

S príchodom investora má mesto Nitra na zreteli viacero opatrení. Primátor Jozef Dvonč informoval policajtov, že v nasledujúcom období bude vytvorené samostatné pracovisko MsP pre mestskú časť Dražovce a pre pripravovaný strategický park.

Ilustračný obrázok k článku Mesto plánuje zvýšiť bezpečnosť: Dražovce budú mať samostatné pracovisko mestskej polície
Zdroj: TASR

Príchod automobilky Jaguar Land Rover je spojený najmä s vytváraním nových pracovných miest. Celkovo by táto investícia však mala mať pozitívny dopad na rozvoj nášho mesta. Mestská časť Dražovce sa stane frekventovanejšou, a práve aj to je dôvod na to aby sa posilnila bezpečnosť v tejto časti Nitry. Primátor mesta o tom informoval na stretnutí s členmi Mestskej polície, kde im zároveň vyjadril uznanie.

"Vaša pozícia nie je ľahká. Na jednej strane sa od vás vyžaduje, aby ste si plnili povinnosti, na strane druhej, aby ste boli vľúdni k občanom, čo je dosť náročné skĺbiť. Verím tomu, že aj v novom roku, kedy na vás čakajú ďalšie náročné úlohy, budete v začatej práci pokračovať k plnej spokojnosti občanov.“ povedal primátor Jozef Dvonč pre web mesta.

Ako uviedla R. Kolenčíkova o možnosti zriadenia MsP v časti Dražovce už diskutovali členovia Mestskej rady. „Myslím si, že je potrebné do budúcnosti uvažovať nad zriadením samostatného pracoviska mestskej polície v Dražovciach. Z diskusie na zasadnutí MR s náčelníkom Mestskej polícii prišlo k zhode, že bude potrebné navýšiť počet zamestnancov na Mestskej polícii, vybudovať pracovisko v Dražovciach, ale hlavne posilniť terén. Aby bola zabezpečená bezpečnosť občanov tejto mestskej časti a obyvateľov mesta Nitry“, povedala Kolenčíková.

Zdroj: Nitra24/Nitra.sk

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM