Rastislav Búgel Samospráva

Mesto obnovuje detské ihriská: V tomto roku pribudnú tieto štyri nové

Niektoré detské ihriská v meste pod Zoborom už dávno neslúžia k šanteniu našich ratolestí. Nevyhovujúci stav často odrádza od ich využívania. Mesto však plánuje ich rekonštrukcie a dobudovanie.

Ilustračný obrázok k článku Mesto obnovuje detské ihriská: V tomto roku pribudnú tieto štyri nové
Zdroj: Webnoviny.sk

Niekoľko detských ihrísk v Nitre pamätá aj lepšie časy. Hrdzavé konštrukcie preliezačiek, stvrdnutý piesok, chýbajúce lavičky a poničené hojdačky často skôr odrádzajú od ich využívania. Mesto si je alarmujúceho stavu niektorých ihrísk vedomé. V prípade budovania nových ihrísk sa nič nenechá na náhodu. „Od roku 2007 sú budované detské ihriská od certifikovaných výrobcov detských ihrísk, u ktorých výrobcovia deklarujú bezpečnosť v súlade s platnými európskymi bezpečnostnými normami,“ informuje nitriansky primátor Jozef Dvonč.

Doplnili ihriská

Počas uplynulých dvoch rokov boli hracie prvky doplnené na niekoľko ihrísk. Jedná sa o ihrisko na Klokočine (Alexyho 8 pri MŠ), Jurkovičova 3, Bizetová 2–6, 1–3 a 9–11. Ihriská sa obnovili aj na Dieloch – Na Hôrke 21, Na Hôrke pri ZŠ, Kmeťova 16, Dunajská-Kmeťova – Detské ihrisko VTÁKY. Na sídlisku Chrenová sa jednalo o pieskovisko Ždiarska 20 a Mravenisko na Ždiarskej ulici. Nové prvky pribudli aj v Starom meste na Stavbárskej ulici pri trafostanici, ihrisku Štefánikova 66–68 a Párovské háje – Hydinárska ulica.

Dostupné zdarma

V roku 2012 tiež bolo vybudované detské dopravné ihrisko, ktoré je popoludní a počas víkendov dostupné verejnosti bezplatne. „Rekonštrukcia dopravného ihriska si vyžiadala vyasfaltovanie, zriadenie vodorovného a zvislého dopravného značenia a nainštalovanie cestnej svetelnej signalizácie. Žiaci majú k dispozícii i učebňu a sklad bicyklov,“ informuje Dvonč.

Pribudnú ďalšie štyri

V tomto roku sa môžeme tešiť na niekoľko nových detských ihrísk. „V roku 2014 mesto Nitra zabezpečí vybudovanie štyroch nových detských ihrísk, vrátane riešenia dopadových plôch,“ informuje primátor Jozef Dvonč. Ihriská pribudnú na Klokočine (Bellova ulica), Chrenovej (Ľudovíta Okánika – Lomnická), Starom meste (Párovce – Vodná- Schurmannova ulica) a Janíkovciach (Golianovská ulica).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM