Lucia Lauková Správy

Mesto Nitra schválilo 38 žiadostí o grant: TÚTO sumu dostanú projekty

Žiadatelia poslali na radnicu celkovo 43 žiadostí o grant. Dotáciu, na projekty zamerané na rozvoj kultúry a duchovných hodnôt, dostane 38 z nich.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Nitra schválilo 38 žiadostí o grant: TÚTO sumu dostanú projekty
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianska radnica podporí aj v roku 2018 menšie projekty zamerané na rozvoj a ochranu duchovných a kultúrnych hodnôt. Mesto na budúci rok udelí granty celkovo 38 zámerom, ktoré predložili občianske združenia, neformálne zoskupenia osôb, ale i kultúrne či náboženské inštitúcie.

Prišlo 43 žiadostí

O dotáciách na projekty s rozpočtom do 2000 eur rozhoduje nitriansky primátor Jozef Dvonč na základe odporúčania komisie mestského zastupiteľstva pre kultúru, cestovný ruch a zahraničné vzťahy. Členovia komisie posudzovali celkovo 43 žiadostí, z ktorých bolo päť neplatných.

Radnica vyčlenila 12-tisíc

Projekty, ktoré spĺňajú všetky podmienky, majú hodnotu 125 836 eur, ich autori žiadali od mesta dotácie vo výške 40 041 eur. Radnica vyčlenila na granty celkovo 12 000 eur. Medzi 38 podporenými projektmi sú napríklad aktivity zamerané na propagáciu histórie, folklóru, tradícií, hudby, ale aj na pomoc pre autistické deti, pre rodiny či mladých umelcov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM