Lucia Lauková Správy

Mesto Nitra dosiahlo dobrý hospodársky výsledok: Radnica už vie ako naloží s prebytkom 2,3 milióny eur

Výsledkom minuloročného hospodárenia v meste Nitra je prebytok 2,3 milióna. Radnica už vie načo tieto financie použije.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Nitra dosiahlo dobrý hospodársky výsledok: Radnica už vie ako naloží s prebytkom 2,3 milióny eur
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianska radnica môže v tomto roku počítať s prebytkom takmer 2,3 milióna eur, ktoré sú výsledkom vlaňajšieho hospodárenia mesta. Aj napriek tomu, že z tejto sumy je potrebné odpočítať viac ako pol milióna eur, ktoré magistrát nevyčerpal v minulých rokoch, primátor Jozef Dvonč hodnotí ekonomický stav mestských financií pozitívne. „Myslím si, že ten výsledok hospodárenia je veľmi dobrý. Plus 2,3 milióna je skutočne dobrý výsledok, aj napriek tomu, že časť týchto prostriedkov ide na presuny investičných akcií,“ skonštatoval.

Rekonštrukcia Materskej školy

K najväčším investíciám v tomto roku bude patriť rekonštrukcia Materskej školy Belopotockého, na ktorú radnica získala dotáciu 195 000 eur. Takmer 80 000 eur pôjde na modernizáciu zimného štadióna. Na prípravné práce pri budovaní vzdelávacieho centra dá magistrát 50 000 eur, ďalšie financie pôjdu napríklad na útulok pre bezdomovcov, či na financovanie potrieb predškolákov.

Ďalšie investície

Okrem toho mesto plánuje aj ďalšie investície. „Dá sa povedať, že sa nám teraz výnimočne darí získavať dotácie hlavne z ministerstva školstva, okrem iného aj na rozšírenie kapacity materských škôl. Pre mesto sme získali aj financie za separovaný zber. Tam nám myslím prišlo okolo 224 000 eur, ktoré sa dodatočne zapájali do príjmovej časti rozpočtu. Čiže predpokladám, že budú môcť byť realizované aj plánované opravy telocviční na základných školách Škultétyho a Kniežaťa Pribinu,“ doplnil Dvonč.

Môže vás zaujímať:

Mesto nevie zabezpečiť stravu deťom s celiakiou a cukrovkou: Jedlo si musia nosiť z domu

Navýšenie rozpočtu pre mestské časti poslanci neschválili: Najviac by získala Klokočina

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM