Rastislav Búgel Samospráva

Mesto myslí výstavbu akvaparku vážne: Radnica ponúka partnerstvo

Nitrianska radnica hľadá partnera na dostavbu Letného kúpaliska na Sihoti. To by sa malo zmeniť na celoročné, pribudnúť by tu mali relaxačné bazény a rôzne vodné atrakcie.

Ilustračný obrázok k článku Mesto myslí výstavbu akvaparku vážne: Radnica ponúka partnerstvo
Zdroj: Dnes24.sk

Mestské zastupiteľstvo preto na svojom májovom rokovaní odsúhlasilo vyhlásenie výzvy na vytvorenie verejno-súkromného partnerstva formou verejného ponukového konania. „Takto chce mesto získať partnera na dostavbu kúpaliska, pretože my to stavať z vlastných prostriedkov nevieme a nedokážeme si na to vziať ani úver. To znamená, že jednoducho hľadáme partnera na spoločnú investíciu, kde sa využije časť majetku, ktorý mesto má. Budeme sa usilovať nájsť investora a možno vytvoriť nejakú spoločnú firmu. Výzva slúži k tomu, aby sme takéhoto partnera našli,“ vysvetlil nitriansky primátor Jozef Dvonč.

Majú záujemcov

Ako sa uvádza vo zverejnenej výzve, mesto od prípadných záujemcov očakáva vypracovaný architektonický návrh, štúdiu riešenia, preukázanie vlastného personálneho, technického a ekonomického zabezpečenia pri realizácii zámeru, podnikateľské oprávnenie, históriu a referencie uchádzača a jeho návrh partnerstva s mestom Nitra. Podľa Dvonča magistrát už eviduje záujem súkromných investorov o vybudovanie akvaparku v areáli dnešného letného kúpaliska. „Mali sme tu už tri skupiny architektov a máme tri rôzne návrhy. Dá sa predpokladať, že ak niekto vypracuje štúdiu, alebo architektonický návrh a príde o tom diskutovať, tak má nejaké predstavy a vedel by sa do tohto projektu zapojiť,“ skonštatoval primátor.

Hľadajú najvhodnejšie riešenie

Aj preto, že sa o výstavbu v nitrianskom akvaparku zaujíma viacero možných investorov, je podľa Dvonča lepšie, ak bude radnica hľadať vhodného partnera prostredníctvom verejnej výzvy. Posledné slovo majú mať mestskí poslanci.
„Samozrejme, že pokiaľ sa dopracujeme k nejakému partnerovi pre výstavbu takéhoto zariadenia, tak dáme všetky veci ohľadne toho schváliť do mestského zastupiteľstva. Nechceme to robiť priamo s nejakým investorom. Pôjde to na základe výzvy a budeme hľadať tú najvýhodnejšiu,“ uviedol Dvonč.

Vizualizácie nitrianskeho Aquaparku
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM