Rastislav Búgel Samospráva

Mesto má záujem na vybudovaní bytov: Na Dieloch by ich malo vyrásť takmer sto

Mesto Nitra má záujem na vybudovaní nových bytových domov nad Kmeťovou ulicou na sídlisku Diely. Podľa platného stavebného povolenia tu majú vyrásť dva domy, každý so 48 bytmi.

Ilustračný obrázok k článku Mesto má záujem na vybudovaní bytov: Na Dieloch by ich malo vyrásť takmer sto
Foto: Rastislav Búgel

Radnica chce pozemky pod budúcimi domami prenajať súkromnému investorovi, ktorý by stavbu postavil. V prípade, že by sa mestu po kolaudácii podarilo získať financie zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB), postavené byty od investora odkúpi.

Zaradili by sa medzi nájomné

„Sú vypísané súťažné podmienky na prenájom tejto parcely a v prípade, že by ich niekto splnil, postavil stavbu a vedel by nám pomôcť získať prostriedky zo ŠFRB, pretože bude stavať byty, ktoré budú vyhovovať podmienkam fondu, tak mesto by bolo v tom prípade ochotné tie byty odkúpiť. Zaradili by sa medzi nájomné byty a pozemok pod nimi by zostal mestský,“ vysvetlil nitriansky primátor Jozef Dvonč.

Prenajmú mu pozemok

V prípade, že sa radnici nepodarí získať peniaze zo ŠFRB, mesto súkromnému investorovi prenajme pozemok pod bytovými domami. Byty neodkúpi, ale zostanú vo vlastníctve investora. „Byty teda nebudú naše a tomu, kto ich postaví, prenajatý pozemok nakoniec predáme. Celý ten obchod bude na úrovni zhruba 1,3 milióna eur, čo je cena pozemku spolu s našimi investíciami, pretože my tam už máme peniaze zainvestované v projektovej dokumentácii a v stavebnom konaní. V každom prípade chceme urobiť všetko preto, aby tam tie bytovky boli, či už si ich po výstavbe odkúpi mesto, alebo zostanú vo vlastníctve investora, ktorému v takom prípade predáme aj stavebné parcely,“ vysvetlil Dvonč.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM