Monika Földešiová Rôzne

Mesto im nápomocné asi nebude

Petíciu proti výstavbe dvoch bytových domov spísali obyvatelia Bizetovej ulice na sídlisku Klokočina v Nitre. Postaviť ich chce investor Camelot Nitra s.r.o., počíta so 135 novými bytmi.

Členka petičného výboru Júlia Ivanovičová priniesla na niekdajšie mestské zastupiteľstvo petíciu so 409 podpismi občanov spomínaného bytového domu. (Ich výhrady voči výstavbe nových bytov si môžete vypočuť vo zvukovom zázname Nitra24). Primátor Jozef Dvonč však celú situáciu nevidí pre sťažujúcich sa občanov veľmi ružovo. „Zdá sa mi scestné, aby mesto poskytlo náhradný pozemok za niečo, čo mu ani nepatrí,“ vyjadril sa Dvonč. Jednou z možností podľa neho je, ak by sa obyvatelia zložili a pozemok od investora odkúpili. Petíciu preskúma útvar hlavného kontrolóra mesta. „Myslím si, že rozhodujúce bude rozhodnutie architektov a stavebného úradu. Pokiaľ stavebný úrad povie, že tam nie je žiadny problém, možno si s tou petíciou neporadíme,“ uviedol Dvonč.?

Na sídlisku Klokočina v Nitre plánuje investor Camelot Nitra, s.r.o. postaviť 135 bytov v hodnote 13,7 mil. eur. Vyplýva to z investičného zámeru, ktorý už investor predložil na posúdenie vplyvov na životné prostredie (Environmental Impact Assessment – EIA). Spoločnosť chce na území medzi ulicami Hviezdoslavova a Kmeťova vybudovať dva samostatne stojace objekty. meV prvom, obytnom dome bude 42 bytových jednotiek a v druhom, polyfunkčnom objekte ráta investor s 93 bytovými jednotkami. Súčasťou novostavby bude aj podzemná jednopodlažná garáž, vonkajšie parkovisko a plochy pre obchodné prevádzky a služby. Začiatok výstavby je naplánované na september budúceho roku a predpokladaný termín ukončenia na september 2014.

Zdroj: SITA, autor Zvukový záznam: Nitra24 (Príhovor Júlie Ivanovičovej) Foto: eia.enviropor­tal.sk, autor

Mesto im nápomocné asi nebude
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM