Kultúra Správy

Medzinárodná konferencia v Nitre: Venovaná bude Svätojakubskej pútnickej ceste

Na medzinárodnej konferencii v Nitre, sa stretnú odborníci na turizmus. Pripravené je aj slávnostné požehnanie pútnického bodu.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodná konferencia v Nitre: Venovaná bude Svätojakubskej pútnickej ceste
Zdroj: TASR

Svätojakubskej ceste, pútnikom a putovaniu do Santiaga de Compostela sa bude venovať medzinárodná konferencia, ktorá sa bude konať 9. a 10. novembra v priestoroch Fakulty stredoeurópskych štúdií na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) a v Kultúrnom centre Zobor v Nitre.

Ako informovali organizátori z UKF a z Fóra Jakubskej cesty, prednášajúci zo Slovenska, Rakúska, Švajčiarska, Španielska, Poľska, Čiech a Maďarska i zástupcovia UNESCO sa vo svojich príspevkoch budú zaoberať úlohou Svätojakubskej cesty v umení a v cestovnom ruchu.

Program konferencie

Vedci, umelci i odborníci na turizmus budú počas konferencie hovoriť o pútnickom cestovnom ruchu, o spolupráci ciest svätého Jakuba v Európe, o cirkvi a turizme, o pútnických cestách na Slovensku. Zaoberať sa budú aj fenoménom putovania a jeho význame v literatúre, úctou k svätému Jakubovi a jej prejavmi v gotickom umení i významom putovania v osobných príbehoch ľudí.

Slávnostné požehnanie

V záverečný deň konferencie bude pri Svoradovom prameni na Zobore slávnostne požehnaný pútnický bod Jakubskej cesty v Nitre. Súčasťou podujatia bude aj výtvarná výstava obrazov a fotografií zameraných na tému putovania po Jakubskej ceste do Compostely. Jej vernisáž sa uskutoční 9. novembra v Kultúrnom centre na Zobore.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM