Monika Földešiová Rôzne

Materské školy v meste sú po zápise plné

V Nitre sa v pondelok (21.2.) skončil centrálny zápis do materských škôl (MŠ), ktorý trval od 15. do 21. februára. Do MŠ mohli rodičia zapísať svoje ratolesti vo veku od troch rokov.

Uprednostňované boli deti s odloženou povinnou školskou dochádzkou. Z nitrianskych MŠ odchádza v septembri do základných škôl 740 predškolákov. Rovnaký počet detí bol zapísaný aj do MŠ. Podľa informácií z internetovej stránky mesta tak aj tento rok boli naplnené všetky uvoľnené miesta.
Rodičia sa pri výbere materskej školy pre svoje dieťa rozhodovali podľa viacerých kritérií. Okrem vzdialenosti od trvalého bydliska, prostredia a vybavenia MŠ bol pre nich dôležitý aj vzdelávací program. V Nitre v súčasnosti fungujú aj materské školy pre deti so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. V MŠ Piaristická sa venujú deťom s poruchami zraku, v MŠ Štiavnická deťom s narušenou komunikáciou, rečou a sluchom, v MŠ na Nábreží mládeže je otvorená trieda pre deti s mentálnym postihnutím. V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Nitra je celkom 25 MŠ a jedna základná škola s MŠ na Novozámockej ulici.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM